Sport

Komentari 11

Tko je upoznao Niku, zna kakav je čovjek bio Zlatko Kranjčar

Tko je upoznao Niku, zna kakav je čovjek bio Zlatko Kranjčar

Niko je kao tinejdžer, kad je tek upao u prvu momčad, razgovarao kao da ima 35, a ne 17 godina. Fascinantno zreo. Ženski magazini, slava i lova, ništa ga nije iskvarilo, niti je ikad izgubio kontakt sa stvarnošću

Odradili smo intervju i iz kafića polako šetamo na teren za trening.

- Gospon Kranjčar, stvarno vam ne bih bio u koži. Pa vi ste danas bolji od pola igrača koje trenirate, ne dao im Bog da se 'skinete' i odigrate koju utakmicu. Sigurno sto puta iz kože želite iskočiti jer im morate objašnjavati stvari koje su vama ko vodi piti. Gledamo li kakav ste igrač bili u najboljim danima, možda će se jedan ili dvojica s vama izjednačiti - rekoh mu.

- Oooo, to ste vi rekli, ali hvala. Hvala vam - znao je primiti kompliment.

Treba li i zbog čega, osim zbog zeitnota, novinarima dati beneficirani radni staž, to je zbog razgovora sa sportašima nakon poraza. Lakše je nasmijati ožalošćenog na sprovodu nego razgovarati s poraženim u finalu, ili smijenjenim trenerom. Kranjčar je i tu bio velik.

Procurilo je da će ga Dinamo smijeniti.

- Kako se držite? - nazvao sam ga i pitao.

- Kako to mislite? - uzvratio je protupitanjem.

- Pa, s obzirom na okolnosti, kako se držite?

- Vozim se na trening i držim se za volan - kazao je.

Grozan trenutak. Pitaš se je li moguće da on stvarno ne zna da ga smjenjuju. Na kraju krajeva, s obzirom na rezultate, ne bi ga trebali mijenjati. I nema druge nego izgovoriti.

- Gospon Kranjčar, više nego pouzdan izvor kaže da vas smjenjuju.

- Eto, za takve novine vi radite - kazao je sasvim smireno, bez tenzije u glasu, bez svih stilskih dodataka govoru karakterističnih za uvrijeđene.

Kranjčar se nije vrijeđao. Koji dan poslije stvarno je bio bivši, a nedugo nakon toga je našao novi posao i na intervjuu smo se smijali epizodi.

No, da biste znali kakav je Kranjčar čovjek zapravo ste mu trebali upoznati sina. Prvi sam put s Nikom razgovarao dok je još bio tinejdžer i tek je upao u prvu momčad. Malac kao da je imao 35, a ne 17 godina. Fascinantno zreo.

Malo ih ne poludi nakon što im ženski magazini uđu u život. Tom dečku su, zbog starog, ženski magazini u životu od djetinjstva, a niti su ga slava i lova iskvarile, niti je ikad izgubio kontakt sa stvarnošću, niti je ružno reagirao na sve nepravde i mržnju.

Najčitaniji članci