Obavijesti

Sport

Komentari 26

Tko kaže da nema nogometa: Hrvatska igra prvi Uefa eEuro

Tko kaže da nema nogometa: Hrvatska igra prvi Uefa eEuro
4

Marko Gelo iza sebe ima nastup na Euru 2016. godine, ali tamo je zbog sustava natjecanja predstavljao Slovačku. A Hrvatsku u skupini čeka i Francuz koji je višestruki prvak svijeta...

VIDEO

Hrvatska će danas po prvi put započeti kvalifikacije za Uefa eEuro 2020. koje će se odigrati putem platforme Konami eFootball PES. Našu izabranu vrste čine Marko Gelo (31) i Andrej Šporčić (24), članovi udruge PES Ekspert koja okuplja obožavatelje e-nogometa i platforme PES.

Ovaj je dvojac stigao do finala selektivnog natjecanja Uefe, pa će Hrvatsku predstavljati u današnjim kvalifikacijama za Uefa eEuro 2020. Kvalifikacije kreću od 17 sati, a naši će reprezentativci svoje mečeve igrati od doma.

Hrvatska se nalazi u kvalifikacijskoj skupini J gdje će se, sljedećih dana, obračunati s suparnicima iz Belgije, Armenije, Češke, Francuske i Cipra. Završni turnir, Uefa eEuro 2020. održat će se u Londonu 9. i 10. srpnja, a na njemu će nastupiti 16 reprezentacija. Sve je trebalo biti odigrano prije finalne utakmice Eura koja je na rasporedu trebala biti 12. srpnja na Wembleyju, no pitanje je hoće li se pravi Euro i održati u tom periodu. Za ovaj Uefa eEuro problema ne bi trebalo biti.

Marko Gelo je kao pobjednik selektivnog natjecanja i kapetan naše reprezentacije, a od 1997. godine aktivno igra PES. Zanimljivo, 2016. godine Gelo je sudjelovao na europskom turniru u e-nogometu u Londonu, gdje je zbog sustava natjecanja predstavljao - Slovačku. Riječ je o najtrofejnijem PES igraču u Hrvatskoj. Prvaku Hrvatske 2016. i 2020., te viceprvaku Srbije iz 2018. godine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
FC Bayern Munich - Presentation of the new Platinum Partner KONAMI.

- Prije je to bilo malo drugačije, svaki dan bi svi igrali s jednom reprezentacijom, pa bi pobjednik tog dana bio i predstavnik te vrste na Europskom prvenstvu. Ovo će biti prvo Europsko prvenstvo po ovakvom sistemu gdje će svatko predstavljati svoju reprezentaciju, tu je i puno veća draž - kaže nam kapetan Marko Gelo, pa dodaje:

- Što znamo o drugima? Pa dosta, svi već dugo igramo PES, pa dobro znamo jedni druge. Imamo dosta tešku skupinu, a cilj nam je odlazak korak dalje. Od šest reprezentacija skupine samo prva ide direktno na Euro, druga će selekcija ići u playoff. Francuzi su jako dobri, imaju višestrukog svjetskog prvaka u PES-u, odlični su i Belgijanci, neće nam biti baš jednostavno.

Sve će se kvalifikacijske utakmice moći gledati putem YouTubea, a hrvatski dvojac će danas odraditi dvoboje sa svim suparnicima iz skupine, pa će sljedećeg tjedna na rasporedu biti uzvrati. 

Jasno, u kvalifikacijama za EP u e-nogometu Marko i Andrej će igrati s hrvatskom reprezentacijom, a svatko od njih ima svoju početnu postavu.

- Livaković na golu, u zadnjoj liniji Vrsaljko, Lovren, Vida i Ćaleta-Car, u sredini Brozović, Modrić i Rakitić, a u napadu Perišić, Petković i Rebić - odaje svoju udarnu formaciju Marko Gelo, dok Andrej Šporčić ima nešto drugačiju momčad: 

- Livaković, u obrani su Vrsaljko, Lovren, Ćaleta-Car i Vida, uz Luku Modrića su u veznoj liniji još Brozović i Vlašić, a u napadu su mi također Perišić, Petković i Rebić.

Utakmice se na PES-u igraju 2x10 minuta, a naši će se reprezentativci mijenjati iz utakmicu u utakmicu. Prvo će 'na teren' Gelo, pa Šporčić i tako u krug. Za svaku pobjedu Hrvatska će dobiti tri, a za svaki remi jedan bod.

Današnji raspored (kreće od 17 sati)
Cipar - Hrvatska
Hrvatska - Češka
Armenija - Hrvatska
Hrvatska - Francuska
Belgija - Hrvatska

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram