Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
4 komentara

Tko nakon Repeše: Prvi je kandidat Joke Vranković

Stručni savjet HKS-a izabrat će novog izbornika košarkaške reprezentacije. Izbornik B momčadi navodno je najveći favorit za preuzimanje klupe

S. Midžor
Foto: S. Midžor
4 komentara

Neko vrijeme Jasmin Repeša je razmišljao, pa se ispričao i - otišao. Nakon tri godine na klupi hrvatske košarkaške reprezentacije krenuo je u potragu za novim izazovima. Po svemu sudeći, Jasko će biti novi talijanski izbornik.
- Mislim da bi Dražen Anzulović bio logično rješenje. Unutra je posljednjih godina, upoznat je sa stanjem u momčadi - govorio je Repeša kada je odlazio, odgovarajući na pitanje o mogućem nasljedniku. I sve je upućivalo na to da će dosadašnji Repešin pomoćnik doista postati novi izbornik. Ali kako vrijeme prolazi, Zuline akcije sve su slabije. U srijedu je sastanak Stručnog savjeta, dogovara se tko će biti Repešin nasljednik, a Repeša je - u Italiji. Trebao je biti najveći Zulin zagovornik, no očito se i on negdje usput predomislio.
A kad je tako, treba naći novo rješenje. Neven Spahija radi u Španjolskoj i ne može biti izbornik zbog pravila ACB lige. Velimir Perasović navodno ne želi biti izbornik, Aco Petrović nije u najboljim odnosima s Dankom Radićem, jednako kao i Danijel Jusup. I zato otpadaju. I tko ostaje? Željko Pavličević, Vlado Vanjak i - Joke Vranković. Prva dvojica navodno nisu ozbiljne opcije, treći je - najozbiljnija. Da, bivši trener Širokog i Cibone te aktualni trener B reprezentacije Hrvatske, govore neki izvori, vjerojatno je idući hrvatski izbornik.
Prije mjesec dana Joke Vranković navršio je 41 godinu, trener je od ožujka 2007. godine. Već u prvoj sezoni osvojio je naslov prvaka BiH pa na ljeto došao u Cibonu. I zadržao se ravno pet mjeseci. Godinu dana kasnije vratio se u Široki, a prošloga ljeta vodio je B reprezentaciju na Mediteranskim igrama. Uzeo je zlato s Antom Tomićem i društvom, nakon čega je valjda postao dovoljno dobar da bude hrvatski izbornik. I nije to ništa čudno, za ono što Hrvatska igra posljednjih 15-ak godina dovoljno su dobri i puno lošiji...

Naši partneri pišu
Message