Obavijesti

Sport

Komentari 26

Tko se sljedeći oprašta: Luka, Rakitić? Ovo je nova Hrvatska?

Tko se sljedeći oprašta: Luka, Rakitić? Ovo je nova Hrvatska?
1

Pet je dana ostalo do Dalićeve objave popisa za prvu post-mundijalsku akciju vatrenih. U tih pet dana strepjet ćemo hoće li s neke od adresa stići pismo sadržaja sličnog Mandžinom, Subinom ili Čarlijevom

VIDEO

Vedran Ćorluka bio je prvi. Posve očekivano. Hrvatska reprezentacija je i SP odradila praktički bez njega, Lovren i Vida pokazali su se kao svjetske klase, a tu su mladi Ćaleta-Car i Jedvaj, svakako i Benković, te nešto iskusniji Mitrović... Uglavnom, nema straha za obranu!

Ali dok smo mjesec dana nakon veličanstvene scene Hrvatske u finalu SP-a strepjeli od poruke, emaila s dvije adrese - iz Madrida, Barcelone i Monte Carla - došao je ipak pomalo neočekivano iz Torina.

Mario Mandžukić oprostio se od reprezentacije s 32 godine, izrauban stalnom 'tučnjavom' na terenu, svojim fajterskim, 'do posljednjeg daha' stilom igre. Dan nakon njega isto je javio i Danijel Subašić.

Trojica su igrača uoči Rusije najavila da im je to zadnje veliko natjecanje: Danijel Subašić(33) i Luka Modrić (32) više-manje očekivano, te posve iznenađujuće Ivan Rakitić. (30).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pet je dana ostalo do Dalićeve objave popisa za prvu post-mundijalsku akciju Vatrenih. U tih pet dana strepjet ćemo hoće li s neke od adresa stići pismo sadržaja sličnog Mandžinom.

Nastavlja se osipanje Vatrenih: I Danijel Subašić rekao zbogom
Nastavlja se osipanje Vatrenih: I Danijel Subašić rekao zbogom

I dok je Lovre Kalinić spreman uskočiti u Subašićeve kopačke, za Modrića i Rakitića Hrvatska zamjenu nema. Ne još. Barem dok Mateo Kovačić ne potvrdi svoju klasu... iako je sasvim realno da Hrvatska više nikad neće imati najbolji vezni red na svijetu kao što ima sada.

Da, novi val stiže, Hrvatska će i u bliskoj budućnosti imati reprezentaciju svjetskoga ugleda, ali Zlatnu loptu SP-a, finale, najbolji vezni red na svijetu... uh, letvica je jako visoko.

Ali opet, tko zna. I ova je generacija stasala godinama, živjela u sjeni Vatrenih iz 1998. i nadi da ih može nadmašiti. I u petom velikom natjecanju Modrića uspjela!

Hrvatska ima val mladih igrača koji dolaze na veliku scenu. Od Kovačića (24), Brozovića (25), Rebića (24) koji su i u Rusiji imali važne uloge, preko Ćalete-Cara (21), Jedvaja (22), Pjace (23), do niza velikih talenata koji se nisu našli na popisu za Rusiju, ali sad dolazi njihovo vrijeme.

VIDI OVO! 10 stvari koje niste znali o Danijelu Subašiću. 

Još jedan odlazak velikana: I Mandžo se oprostio od repke!
Još jedan odlazak velikana: I Mandžo se oprostio od repke!

Brekalo, Vlašić, Sosa, Davor Lovren, Halilović, Ćorić, Benković... Dok će nositelji, senatori postati Strinić (31) koji bi u tom slučaju bio najstariji reprezentativac, Perišić, Lovren, Vida, Badelj (svima je 29), te uz njih Lovre Kalinić (28), Kramarić (27), Vrsaljko (26)...

Prve su utakmice srebrnih već za manje od mjesec dana, 6. rujna Hrvatska gostuje kod Portugala u prijateljskoj utakmici, a 11. rujna u Elcheu gostuje kod Španjolske na otvaranju Kupa nacija.

Španjolska je zasad ostala bez trojice igrača s mundijala u Rusiji, a ako se Ćorluki, Subašiću i Mandžukiću priključe Modrić i Rakitić, pa uz činjenicu da je Lovren ozlijeđen i sigurno otpada, te da će se trenutno ozlijeđeni Kramarić oporaviti, ovo bi mogao biti sastav Hrvatske za početak Kupa nacija:

Kalinić - Vrsaljko, Vida, Ćaleta-Car, Strinić - Badelj, Brozović - Rebić, Kovačić, Perišić - Santini.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...
Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener