Obavijesti

Sport

Komentari 0

Tokio ostaje bez maratona na OI! Trčat će se na Hokkaidu...

Tokio ostaje bez maratona na OI! Trčat će se na Hokkaidu...
1

Zdravlje sportaša i njihova dobrobit su nam najveća briga. Olimpijske igre su platforma na kojoj sportaši mogu pružiti izvedbu "jednom u životu" i ove mjere će omogućiti da imaju uvjere, kaže predsjednik MOO-a...

VIDEO

Olimpijski maraton i utrka u brzom hodanju na OI u Tokiju 2020. bit će premješteni na sjeverni otok Hokkaido iz glavnog japanskog grada zbog bojazni od visokih temperatura, objavio je Međunarodni olimpijski odbor (MOO) u srijedu.

- Zdravlje sportaša i njihova dobrobit su nam najveća briga - izjavio je predsjednik MOO-a Thomas Bach.

- Olimpijske igre su platforma na kojoj sportaši mogu pružiti izvedbu "jednom u životu" i ove mjere će omogućiti da imaju uvjete da pruže sve od sebe - dodao je.

Organizatori pokušavaju naći način kako zaštititi sportaše i gledatelje od visokih temperatura koje bi mogle vladati Tokiom iduće ljeto za vrijeme Olimpijskih i Paraolimpijskih igara.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Tokio je u rujnu održao testni maraton podigavši uz trasu po kojoj su prolazili maratonci šatore s aparatima s maglicom. Organizatori također namjeravaju organizirati održavanje dugoprugaških utrka u vremena kada nisu velike vrućine, no postavlja se pitanje hoće li to biti dovoljno.

Izrazito visoka vlaga i visoke temperature pokazale su se kao jako loša kombinacija za maratonce na nedavno održanom svjetskom prvenstvu u Dohi iako je star bio u ponoć. Gotovo trećina od 70 maratonaca koliko ih je bilo na startu nije završilo utrku.

Temperature u Tokiju tijekom srpnja i kolovoza, kada se iduće godine održavaju olimpijske i paraolimpijske igre, uglavnom prelaze preko 30 stupnjeva Celzijusa, uz visok postotak vlage.

Temperature u Sapporu na Hokkaidu su pet do šest stupnjeva niže tijekom dana nego u Tokiju, tvrdi MOO koji dodaje da će promjena mjesta održavanja maratona biti raspravljana i sa samim domaćinom OI Tokiom kao i televizijskim kućama. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu