Obavijesti

Sport

Komentari 6

Toma Bašić: Hajduk ima moćnu konkurenciju u veznom redu...

Toma Bašić: Hajduk ima moćnu konkurenciju u veznom redu...
2

Konkurencija u veznom redu i napadu dosta ja jaka, trener ima puno prostora za rotaciju, no ja se nadam da ću dobiti priliku igrati u kontinuitetu, kako bi nastavio napredovati, rekao je Toma Bašić

VIDEO

Ugovor neće biti problem, dogovorit ćemo se u tri minute,  kazao je prije puta na pripreme u Tursku Toma Bašić. Potrajalo je ipak nešto duže od tri minute, no jučer su on i Josip Juranović produžili vjernost Hajduku do ljeta 2020. godine. 

- Ovo je velika stvar za mene i moju obitelj. Jako sam sretan i ponosan što sam potpisao ugovor za najdraži klub. Sada prije svega želim nastaviti napredovati i opravdati povjerenje trenera Carrilla - rekao je nakon potpisa Bašić.

Toma Bašić stigao je na Poljud u ljeto 2014. godine, do sada je odigrao 27 utakamica, te upisao 4 gola i 2 asistencije. Za njim je uspješna polusezona, koju želi nastaviti i u proljeće, a to je glavni razlog i što je zimski odmor proveo aktivno.

- Svega tri – četiri dana sam odmarao, punio baterije, a onda sam odradio uvodne treninge, da pripreme dočekam što spremniji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Stariji brat Luka je kondicijski trener, a moj blizanac Jakov igra nogomet u Americi, tako da svake godine skupa odradimo pripreme prije priprema, kako bi nam bilo što lakše kad krenu prave stvari. Naravno, sve uz znanje kluba i po programu kondicijskog trenera Tomljanovića – kaže Toma, koji je zadovoljan jesenskim dijelom, sezone, pogotovo njenim početkom.  

- Početak sezone bio je iznad svih očekivanja. Dobio sam priliku, zaigrao pred punim Poljudom, pogotovo je bilo lijepo na europskim utakmicama... Kasnije sam malo izgubio ritam, ali na koncu sam ipak skupio jako puno nastupa, četvrti sam među prvotimcima po broju odigranih utakmica, što nitko nije očekivao. Trudio sam se na treninzima, dobio sam i iskoristio priliku, iako, uvijek se može i bolje.

Sada je stigao novi trener, novi je početak, novo dokazivanje..

- Svaki trener ima svoju filozofiju igre, a mi smo tu da ispunimo ono što se od nas traži. Radimo naporno, trudimo se, nadamo se da će na proljeće biti puno bolje i da ćemo osvojiti više bodova. Konkurencija u veznom redu i napadu dosta ja jaka, trener ima puno prostora za rotaciju, no ja se nadam da ću dobiti priliku igrati u kontinuitetu, kako bi nastavio napredovati. 

Hajduk u zadnjih nekoliko godina živi gotovo isključivo od prodaja mladih igrača iz vlastitog pogona. Toma Bašić jedan je od onih koji bi trebali nastaviti taj niz. 

- Imam 21 godinu, svjestan sam da klub od mene očekuje puno i na terenu i jednoga dana kad budem odlazio. Sportski direktor Mario Branco je spominjao moje ime kao jednog od mladih igrača koji će dobiti priliku, i ja je jedva čekam. Za sada sve ide svojim tijekom, trener je vjerujem zadovoljan onim što dajem na treninzima, nadam se da će se to i nastaviti kroz proljeće. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...