Obavijesti

Sport

Komentari 34

Tomić: Rijeka je puna pozitive i energije, možemo proći Osijek

Tomić: Rijeka je puna pozitive i energije, možemo proći Osijek
5

Da je Rijeka imala rezultate kakve je očekivala ne bi danas Goran Tomić pripremao Kup-gostovanje kod goropadnog Osijeka. Nakon dan i pol na Rujevici novi trener vjeruje u prolaz u polufinale

U ponedjeljak potpisao ugovor, u utorak posložio taktiku, u srijedu igra protiv Osijeka.

Tako je počeo ožujak 2021. godine u životu novog trenera Rijeke Gorana Tomića koji će za 16 dana napuniti 44 godine (rođendan mu je dva dana ranije nego Damiru Miškoviću).

POGLEDAJTE VIDEO: Prvi trening s novim grbom

Ne postoji ljepši (uranjeni) poklon koji bi mogao priuštiti i sebi i predsjedniku svog novog kluba od prolaska u polufinale Kupa. A čeka ga: lagani 'mission impossible'...

Samo dva treninga s novom momčadi pa sutra u 14:30 - na noge Bjeličinom Osijeku!

- Kup je po svemu posebno, specifično natjecanje. Nokaut-sistem, samo jedna utakmica u kojoj je jedino bitno: proći dalje. I napravit ćemo sve da to ostvarimo. Od igrača očekujem da na travnjaku ostave sve što imaju; i onaj zadnji atom snage da se plasiraju u polufinale - priča Tomić, prvi put u trenirci s: Rijekinim grbom.

Je li čovjeku koji je na Rujevici manje od 24 sata uopće umjesno postavljati pitanja o momčadi, startnoj postavi, taktici...?

- U ova dva treninga vidio sam samo dobru energiju i pozitivu, a to mi je najbitnije. Dakle: stanje u momčadi je: dobro!

Slavonci surfaju na valu mađarskih ulaganja u momčad i novi stadion, uživaju u velikim pojačanjima, bore se za prvi naslov u svojoj povijesti. Nedavno su Rijeku riješili 's pola snage'.

- Osijek je ekipa u najboljoj formi u Hrvatskoj. Ekipa koja ima glavu i rep, a još su se i pojačali u napadu pred kraj prijelaznog roka. Imaju kvalitetnog trenera i oni su momčad u naletu, ali... U jednoj utakmici, u nokaut-sistemu Rijeka sigurno ima svoje šanse i ja vjerujem u ovu momčad. Vjerujem da možemo u polufinale!

Prvi riječki dojmovi?

- Znao sam da je Rijeka fantastično organiziran klub, ali tek kad čovjek dođe vidi da je to još i više, još bolje od onoga što se inače može doznati iz priča među nama koji radimo u hrvatskom nogometu. Sve je posloženo, prezadovoljan sam i na meni i mom stožeru je 'samo' da damo sve od sebe kako bi Rijeku vratili u pravu putanju i digli visoko, tamo gdje i zaslužuje biti - rekao je Goran Tomić kojeg nakon Kup-gostovanja u Osijeku čeka HNL-gostovanje kod Dinama.

Za početak nije moglo teže, ali bi zato, ako ga 'karta' krene: moglo biti - utoliko slađe!