Sport

Komentari 17

'Svi su spremni za Istru, ostali smo dužni našim navijačima'

'Svi su spremni za Istru, ostali smo dužni našim navijačima'

Dan prije derbija s Istrom klupska delegacija predvođena predsjednikom Miškovićem tradicionalno je posjetila i darivala djel za onkologiju i hematologiju Dječje bolnice Kantrida

Derbi della Učka (subota, 17.05) bit će: 999. utakmica Rijeke u Prvoj HNL. 'Bijeli' su pobijedili 453 puta (uz 264 remija i 281 porazom), a gol-razlikom su 385 golova u plusu (1504:119).

POGLEDAJTE VIDEO: Rijeka bijelih snova

Derbi s Istrom 1961 dolazi nakon gorkog i šokantnog domaćeg poraza od Gorice (1-2) u prošlom kolu. Rijeka je ove sezone zapravo jako dobra, ali osjećaj duga prema navijačima postoji.

- Očekivanja su da uzmemo tri boda koja su nam jako potrebna da sezonu zaključimo pobjedom. Naravno da ćemo napraviti sve što je u našoj moći, ostali smo dužni navijačima za prošlu utakmicu, znam da smo podbacili. Napravit ćemo sve da razveselimo naše navijače i nas same u zadnjem kolu. Kažem, protiv Gorice smo podbacili, svjesni smo svega, sada je pred nama jako bitna utakmica, želimo pobjedom zaključiti polusezonu - kaže šef struke Goran Tomić.

- Istra je momčad koja se voli nadigravati. Dobro smo ih proanalizirali, skautirali, igrači će morati napraviti sve da ostvare pobjedu. Sigurno je da pobjeda neće doći tek tako, morat ćemo se za nju pomučiti, ali smo spremni.  U nogometu se uvijek gledaju zadnje utakmice, ali ipak moramo gledati širi period od šest mjeseci. U vrhu smo, u polufinalu smo kupa, s ovom pobjedom polusezonu možemo zaključiti na uspješan način, a onda se dobro odmoriti i pripremiti za nastavak. Aktivni smo na oba fronta. Za Istru su nam svi igrači su spremni, nemamo nikakvih poteškoća - rekao je Tomić.

Tradicionalna pomoć Dječjoj bolnici

Delegacija HNK Rijeka na čelu s predsjednikom Damirom Miškovićem posjetila je u petak odjel za onkologiju i hematologiju Dječje bolnice Kantrida.

HNK Rijeka već tradicionalno svake godine u božićno-novogodišnje doba obraduje svoje najmlađe navijače. I ovoga puta zbog pandemije koronavirusa poštovane su sve mjere predostrožnosti, a delegaciju je ispred bolnice Kantrida dočekala je dr. Jelena Roganović.

Najmlađi su tako samo kroz staklo pozdravili Josipa Drmića, Hrvoja Smolčića i Martina Zlomislića, a posjetili su ih i trener Goran Tomić, dopredsjednik Dean Šćulac, savjetnik Uprave Srećko Juričić, sportski direktor Robert Palikuča i njegov asistent Antonini Čulina.

- Drago mi je da smo barem na trenutak mogli obradovati naše najmlađe navijače, posebno u ovom božićno-novogodišnjem razdoblju. Korona je još uvijek itekako prisutna tako da ih nismo mogli obradovati s mogućnošću da se upoznaju s našim prvotimcima, ali vjerujem da će im i ovaj mali znak pažnje puno značiti i da znaju da mi u HNK Rijeka uvijek mislimo na njih - rekao je Mišković.

 

Najčitaniji članci