Sport

Komentari 3

Tomislav Židak dobit će svoj prilaz kod Dinamovog stadiona

Tomislav Židak dobit će svoj prilaz kod Dinamovog stadiona

Prilaz ionako nema svoje ime, a njime je Židak bezbroj puta prošao prema voljenom Maksimiru. Židak je u Fond imena Grada Zagreba ušao na prijedlog Jure Ozmeca

Doajen hrvatskoga sportskog novinarstva Tomislav Židak koji je preminuo prošle godine uskoro bi mogao dobiti svoj prilaz u Gradu Zagrebu, nakon što ga je Odbor za imenovanje naselja, ulica i trgova Grada Zagreba uveo u Fond imena.

Prijedlog o imenovanju prilaza Tomislava Židaka bio je na dnevnome redu 12.sjednice Odbora za imenovanje naselja, ulica i trgova Grada Zagreba. Na sjednici je nakon kraćeg obrazloženja jednoglasno prihvaćen prijedlog predsjednika Hrvatskoga zbora sportskih novinara Jure Ozmeca, pa je Židak ušao u Fond imena Grada Zagreba.

Hrvatski zbor sportskih novinara predložio je da se neimenovani prilaz koji vodi od južnog okretišta tramvaja ispod stadiona u Maksimiru prema zapadnoj tribini stadiona preimenuje u Prilaz Tomislava Židaka. S time se, neposredno nakon Židakove smrti, složio i gradonačelnik Milan Bandić.

Prilaz ionako nema svoje ime, a njime je Židak tko zna koliko tisuća puta prolazio prema svojem najdražem stadionu i klubu. Sad je još samo čeka potvrda Vijeća Gradske četvrti i dakako - konačna odluka Odbora.

Inače, na sjednici su u Fond imena ušla i imena Petar Stipetić, Nelson Mandela, Vijeće Europe i Željko Malnar.

Najčitaniji članci