Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
5 komentara

Torcida: Jamčimo da nitko od nas nije bacao bengalke

Torcida je izdala priopćenje za medije povodom optužbi da su njihovi članovi krivi za bacanje baklji u teren na utakmici između Andore i Hrvatske

REUTERS
Foto: REUTERS
5 komentara

Povodom posljednjeg incidenta, kada su neidentificirani navijači hrvatske reprezentacije u više navrata bacanjem bengalki u teren prekidali susret Andore i Hrvatske, priopćenjem javnosti obratilo se predsjedništvo Torcide. Iz Torcide su naglasili kako su njihovi pripadnici na utakmicu putovali zrakoplovima i sve da su i htjeli nisu mogli nositi pirotehnička sredstva.
- Svih 105 naših pripadnika osobno poznajem i jamčim za svakoga, a svi ćemo se ako treba podvrgnuti i detektoru laži kako bi dokazali da smo u pravu – rekao je predsjednik Torcide Žan Ojdanić i dodao:
- Kunem se na život jedinoga sina da nismo mi u Andori bacali bengalke.
Tajnik Torcide Stipe Lekić upozorio je kako ovo nije prvi put da Cvrk proziva Torcidu.
- On je pokrenuo i hajku oko transparenta 'White boys', no poručujemo mu da nas neće slomiti. Mi ćemo taj transparent donijeti na slijedeću utakmicu i to na glavni ulaz u stadion, u pratnji novinara i naših odvjetnika jer nam još uvijek nisu predočili niti jedan jedini pismeni dokaz da je takav transparent zabranjen. Dosta je više omalovažavanja Torcide i njenih pripadnika i skupljanja jeftinih poena na nama. Umjesto da smiruju strasti, u HNS-u raspiruju mržnju među nama. Pa ovih 105 ljudi koji su putovali u Andoru skupilo je između sebe novac za kupnju plazma televizora za Centar Juraj Bonaći u Splitu, a sad ih se optužuje da su putovali u Andoru samo kako bi izazvali prekid utakmice - priča Lekić.
Glasnogovornik Torcide Dado Lelas najavio je kako će sudskim putem tražiti ne samo ispriku nego i financisku naknadu za nanesenu štetu.
- Novac će biti preusmjeren u jednu od brojnih humanitarnih akcija Torcide – zaključio je Lelas.

PRIOPĆENJE TORCIDE
Povodom događanja u Andori, tijekom kvalifikacijske utakmice za SP između reprezentacija Andore i Hrvatske, obraćamo se javnosti u namjeri da speremo ljagu sa pripadnika Torcide, koju nam je nanio svojim sramotnim izjavama povjerenik za sigurnost HNS-a, g. Zoran Cvrk, optužujući putem medija naše članove za bacanje baklji u teren, uslijed čega je umalo došlo do prekida same utakmice. KNH Torcida - Split je organizirao put zrakoplovom za 105 svojih članova, i odgovorno izjavljujemo kako su naši pripadnici u Andoru stigli bez ikakvih drugih ¨artikala¨ osim navijačkih obilježja. Isto tako sa sigurnošću tvrdimo kako nitko od pripadnika Torcide nije imao kod sebe niti jednu baklju niti je istu zapalio. Jedina poveznica ovog slučaja sa nama jest što se Torcidin transparent nalazio nedaleko od osoba koji su akteri bacanja baklji u teren. Te iste osobe nisu pripadnici Torcide, niti su navijači Hajduka. Naša namjera nije da mi prokazujemo počinitelje, niti je to između ostaloga posao kojim bi se trebala baviti Torcida, ali isto tako ne želimo trpjeti medijsku hajku i snositi eventualne posljedice za nešto što nismo napravili. U tu svrhu, KNH Torcida – Split, s današnjim danom podiže sudsku tužbu protiv g. Zorana Cvrka zbog klevete, a od HNS-a tražimo njegovu smjenu s dužnosti povjerenika za sigurnost, jer smatramo kako osoba koja obnaša takvu funkciju, nema pravo izlaziti u javnost sa neprovjerenim informacijama te na osnovu insinuacija, nepravedno i neutemeljeno optužiti našu udrugu za ekscese koji su se dogodili za vrijeme odigravanja navedene utakmice. Ovim činom KNH Torcida – Split odbacuje sa sebe svaku odgovornost za eventualne posljedice FIFA-ine kazne koje će snositi hrvatska nogometna reprezentacija.

Naši partneri pišu
Message