Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
10 komentara

Torcida: Mi smo protiv bilo kojeg oblika diskriminacije

Torcida se protivi vrijeđanju i diskriminaciji na rasnoj, nacionalnoj, vjerskoj, regionalnoj i drugoj osnovi na baš svim sportskim natjecanjima

24sata/ilustracija
Foto: 24sata/ilustracija
10 komentara

Rasističko vrijeđanje igrača Dinama na derbiju osudili su u službenom priopćenju i čelnici Kluba navijača Torcida, čije priopćenje objavljujemo u cijelosti.
KN TORCIDA najoštrije osuđuje rasističke i necivilizirane ispade dijela gledatelja na utakmici polufinala Hrvatskog kupa odigranoj u Splitu dana 07.04.2010.g. između HNK Hajduk Split i NK Dinamo Zagreb. Takvim ponašanjem ne vrijeđaju se samo sportaši i navijači, već prije svih naš Hajduk, Split, Dalmacija i Hrvatska. KN TORCIDA se protivi svakom vrijeđanju i diskriminaciji na rasnoj, nacionalnoj, vjerskoj, regionalnoj i drugoj osnovi kako u našem društvu tako i na svim sportskim natjecanjima bez obzira radi li se o našem Poljudu ili stadionu u Maksimiru. Istinski navijači ne žele tolerirati ni sudjelovati u takvom neprihvatljivom ponašanju. Stoga, ponovno pozivamo sve gledatelje i navijače da jasno kažu NE verbalnom i fizičkom nasilju i diskriminaciji na sportskim borilištima. Od nadležnih tijela, posebice HNS-a i Udruge Prve HNL, očekujemo da napokon započnu poduzimati sve što je u njihovoj nadležnosti kako bi se ponajprije prevencijom i edukacijom, osobito mladih, takve neprihvatljive pojave zauvijek odstranile iz našeg društva i s naših stadiona. Isto tako, pozivamo gore navedena tijela kao i Vladu RH da primjereno sankcionira odgovorne, a ponajprije dužnosnike svih nogometnih klubova kao i djelatnike HNS-a koji svojim izjavama i djelima, sve češće provociraju i zapravo potiču neprimjereno ponašanje na sportskim borilištima.
Godinama smo svjedoci da čelni ljudi hrvatskog nogometa počevši primjerice od samog predsjednika HNS-a g.Markovića, preko gospode Cvrka, Marčinka, Mamića, Vrbanovića, Štimca, Sinovčića, Svaguše i brojnih drugih; ne prežu od osobnih i rasnih uvreda, incidentnih ponašanja i međusobnih prijetnji; a da se nad istima ne provode gotovo nikakve sankcije, iako bi pred zakonom RH u teoriji i u praksi svi građani ove zemlje trebali biti jednaki !
Tek u onom trenutku kada dvostruka mjerila i proizvoljno tumačenje zakona prestanu biti modelom funkcioniranja društva, za očekivati je da će i obični gledatelji svojim ponašanjem pridonijeti da nogometne utakmice postanu ono što doista i trebaju biti - praznikom nogometa.
Ujedno, pozivamo sve medije da prestanu davati neprimjereni publicitet govoru mržnje i verbalnom nasilju jer time samo podižu strasti što može rezultirati pogubnim posljedicama.
Ljudski život vrijedi više od podizanja gledanosti i tiraže.

Naši partneri pišu
Message