Obavijesti

Sport

Komentari 76

Torcida odgovorila Baldasaru: Javljate se baš uoči derbija?!

Torcida odgovorila Baldasaru: Javljate se baš uoči derbija?!
1

'Zanimljiv tajming ste odabrali; nekoliko dana prije derbija kako biste još malo srušili atmosferu. Ništa naši unutarnji neprijatelji, kao ni oni vanjski, ne prepuštaju slučaju'

VIDEO

Nije trebalo dugo čekati odgovor Torcide na izjavu gradonačelnika Splita Ive Baldasara kako Hajduku prijeti gašenje ukoliko se klub ne proda privatnom vlasniku. Priopćenje Torcide prenosimo u cijelosti.

Priopćenje Torcide:

Gradonačelniče znate li koja je razlika između gubitka i duga!? 

U 124 milijuna kuna je i 40 milijuna kuna amortizacije na Poljud (očekujemo od NO-a i Uprave Hajduka da demantira ove brojke, odnosno da ih ispravo prenese i objasni javnosti). Da, amortizacije na onaj Poljud koji se sada raspada, jer niste kunu u njega uložili od Mediteranskih igara. Onaj Poljud kojeg ćete se pokušati riješiti prodajom Hajduka. Poljud u koji ćete i dalje morati ulagati kada prodate Hajduk, jer tako stoji u ugovoru o koncesiji. Razlika je samo što biste u budućnosti koju nam spremate umjesto u naš klub uplaćivali održavanje stadiona u američki, ruski, tajkunski džep.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Gradonačelniče, samo Vi nastavite slušat Pezzija, Reića i društvo koji već godinama prate ovaj klub kritizirajući samo navijače, a ne one koji su napravili milijunske dugove. Samo Vi slušajte i one koji su Klub upropastili, a sad kad su došli neki koji ga pokušavaju izvući iz blata podmeću klipove i noge. 

Najbolje da nam ti isti opet počnu voditi sportsku politiku. A zašto i ne bi? Nekoć su sjajno prodavali igrače uzimajući profit sebi, a ostavljajući dugove Hajduku.

Zanimljiv tajming ste odabrali; nekoliko dana prije derbija kako biste još malo srušili atmosferu. Ništa naši unutarnji neprijatelji, kao ni oni vanjski, ne prepuštaju slučaju. Pokušajte satrat, zajedno s njima, i ono malo hajdučkog srca koje kuca u utrobi ovog sustavno uništavanog kluba.

Gradonačelniče pitanje s početka teksta je bilo hipotetsko, jer ne sumnjamo u Vašu inteligenciju, ali počinjemo sumnjati u Vaše dobre namjere kad je u pitanju naš klub. Samo Vi, gradonačelniče Baldasar, slušajte pogrešne savjetnike, ali se nemojte onda iznenaditi kad čujete naš glas s ulica ovog Grada. Grada koji ćemo oduzeti Vama i svim ostalim birokratima ukoliko nam uzmete Hajduk!

Hajduk živi vječno!!!

KN Torcida Split

A javio se i Hajduk čije priopćenje također prenosimo u cijelosti:

U tjednu najvećeg derbija hrvatskog sporta, kad s nestrpljenjem cjelokupna javnost iščekuje sudar aktualnog osvajača Hrvatskog kupa Hajduka i prvaka zagrebačkog Dinama, te kada bismo se trebali baviti samo nogometom, nažalost, opet smo se prisiljeni baviti drugim stvarima.

Naime, tijekom danas emitiranog gostovanja splitskog gradonačelnika Ive Baldasara kod voditelja Ede Pezzija na HR Radio Splitu, čule su se informacije koje nikako ne idu u prilog pozitivnoj atmosferi oko najmlađe momčadi MAXtv Prve lige i Kluba uoči važne nam utakmice. Dapače, izrečene su tijekom dijaloga i neke netočne tvrdnje koje su javnost mogle dovesti u zabludu, prije svega u dijelu u kojem se govorilo o navodnom dugu kluba od 124 milijuna kuna. Smatramo da ne treba ponavljati kako ta brojka ne odgovara istini, u nekoliko navrata tijekom proteklog razdoblja transparentno se s podacima izlazilo u javnost, dug kluba na današnji dan iznosi 68 milijuna kuna. Kada od ovog duga odbijemo potraživanja Kluba u iznosu od 25 milijuna dolazimo do ukupnog duga od 43 milijuna u koji je uključeno i 30 milijuna kredita prema dvjema poslovnim bankama. Dakle, apsolutno je netočna izjava gospodina gradonačelnika kako se dug povećava, kada je isti na dan 1.6.2012. iznosio 85 milijuna, 1.9.2012. 80 milijuna dok danas iznosi 43 milijuna kuna.

Isto tako, u razgovoru novinara Pezzija i gradonačelnika Baldasara izravno je ocjenjivan i rad odjela unutar Kluba, a tijekom dijaloga je praktički gotovo pa sugerirana upitnost statusa sportskog direktora Jensa Anderssona koji je na toj funkciji nalazi tek nešto više od dva mjeseca. U izjavi gospodina gradonačelnika kao pozitivna činjenica istaknuto je udaljavanje politike iz kluba, da bi se već u sljedećoj rečenici ta ista politika vratila kroz želju krojenja kadrovske politike i smjene sportskog direktora.  

Uprava i Nadzorni odbor kluba jasno stoje na putu koji su zacrtali, a to je financijsko ozdravljenje kluba. Pri tome treba stalno imati na umu kako taj put ne može biti brz i lagan, pa je iluzorno za očekivati kako će se nešto što se godinama urušavalo preko noći riješiti. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 76
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu