Obavijesti

Sport

Komentari 50

Torcida otpjevala hajdukovcima hit Alena Slavice, Istrani u borbi za Europu: 'Neću u tu zamku'

Torcida otpjevala hajdukovcima hit Alena Slavice, Istrani u borbi za Europu: 'Neću u tu zamku'

Nakon gotovo šest godina pao je rekord po posjećenosti jedne utakmice u Puli, a momčad koja je redovito osvajala deveta mjesta sad je blizu povijesnog iskoraka u Europu. Hajduku, pak, stiže probuđena Rijeka

VIDEO

Dolazak Hajduka na Aldo Drosinu srušio je rekord posjećenosti pulskog stadiona otkad su uvedeni brojači na tribine. Nakon gotovo šest godina skupilo se više gledatelja nego na utakmici Istre 1961 i Rijeke 22. travnja 2017., kad ih je bilo 4746.

U nedjelju ih se skupilo 4785, a dobar dio njih slavio je 12. pobjedu žuto-zelenih u 55 utakmica protiv Hajduka (3-0), drugu s tri gola razlike nakon što je 26. srpnja 2015. bilo 4-1 za Puljane. Zabijali su tad Marcel Heister (dvaput), Antonio Repić i Dario Tomić, a za goste Tomislav Kiš.

Pokretanje videa...

Demoni uoči finala Kupa 00:38

Torcida je i ovaj put napunila jug Drosine, a nakon poraza nije bilo nervoze ni uvreda. Navijači splitskog kluba skandirali su refren pjesme Alena Slavice: "Dao sam ti dušu, srce sam ti dao... Ništa više nemam, al' mi nije žao".

Video možete pogledati OVDJE.

Ivan Leko (44) pretrpio je težak poraz u drugoj utakmici kao trener Hajduka, a sad ga čeka utakmica protiv Rijeke, koja također ima novog čovjeka na klupi, Sergeja Jakirovića. Dinamo je pobjegao sedam bodova uz utakmicu manje, novi kiks vjerojatno bi ubio svaku nadu navijačima "bilih" da mogu do naslova.

Pula: Bakljada nakon vodstva Istre protiv Hajduka rezultatom 3:0

Ulaznice za tu utakmicu, koja se igra u nedjelju na Poljudu (17.30), neće biti u slobodnoj prodaji, već ih mogu kupiti samo članovi Hajduka kojih je u ovom trenutku oko 52.000. Osim njih, na ovu će utakmicu iznimno smjeti i oni koji su bili članovi prošle godine, a još nisu uplatili za 2023.

Istra, specijalist za deveta mjesta u HNL-u (držala ga je zadnjih pet sezona i osam od zadnjih devet), zasad nema takvih briga jer devetoplasiranom Šibeniku bježi 11 bodova. Zasad je šesta sa samo tri boda manje od Varaždina i Slaven Belupa.

Sažetak utakmice Istra - Hajduk (3-0) možete pogledati OVDJE.

Četvrto bi mjesto moglo donijeti plasman u Konferencijsku ligu, što bi za istarski klub bio povijesni iskorak. Noći istarske tako bi postale i noći europske. Ipak, Urugvajac Gonzalo García (39), najmlađi trener lige, ne želi ni čuti za to.

- Posebna pobjeda. Bila je i ona u Rijeci, ali je definitivno i ova. Atmosfera je bila spektakularna i jako smo zadovoljni. Napredujemo i postajemo zreliji, dosta smo radili na igri. Navijači su to prepoznali i podržali nas - rekao je trener Istre i dodao:

- Jako smo sretni, ponosan sam kako su igrači odigrali. Odlična utakmica protiv vrlo dobrog protivnika. Hajduk je odigrao dobru utakmicu, imao dosta energije i pritiskao nas. Nije bilo lako pronaći prostor, ali znali smo da će u teško u tom ritmu odigrati svih 90 minuta. Igrači su bili vrlo pametni u napadanju prostora koji se oslobađao. Bili smo strpljivi i organizirani.

Pula: Trener Istre obratio se medijima nakon pobjede nad Hajdukom

Ante Erceg zabio je dva gola bivšem klubu, sad ima četiri u 16 utakmica. Više je u karijeri u HNL-u zabijao samo Lokomotivi i Istri, po sedam.

- Znali smo da smo dobri. Znamo što Hajduk predstavlja. Hajduk je jedna od najboljih momčadi u Hrvatskoj, ako ne i najbolja. Mi znamo svoje prednosti, bili smo bolji u svakom duelu i pasu. Zaslužena pobjeda i jako važna tri boda. Već u petak čeka nas Varaždin, treba se što prije odmoriti i pokušati pred našom publikom, kojoj zahvaljujem na prekrasnoj atmosferi, ići po nova tri boda. Nastavljamo uživati u nogometu - rekao je Erceg.

Pula: Slavlje nogometaša Istre nakon što su pobjedili Hajduk s 3:0

Puljani nastavljaju okršaje s momčadima iz gornjeg dijela ljestvice, nakon Slavena (0-0) i Hajduka (3-0) slijede Varaždin kod kuće, Dinamo u gostima pa Osijek kod kuće. Trener ne želi još slušati priče o Europi.

- Ne smijemo raditi tu grešku i razmišljati o Europi, neću ulaziti u tu zamku. Dugo smo radili i zajedno sazreli. Radili smo kvalitetno i to se u ovakvim utakmicama isplati. Nekad imaš sreće, nekad ne, ali dečki su naporno radili i pokazali za što su sposobni - zaključio je Gonzalo García.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 50
VIDEO

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!
NOVO LICE

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!

Kao što se već govorilo, kandidat je svojevremeno bio i legendarni hrvatski vaterpolist, a danas državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Josip Pavić, no on više nije u opticaju za spomenutu poziciju
Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu