Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
197 komentara

Torcida, Tornado, BBB i Ultrasi zajedno gase stravičan požar...

Požari diljem Dalmacije ne jenjavaju, a u situaciji opće panike i kaosa pomoć je odlučila dati i Torcida. Torcidaši su krenuli na teren, a njima u pomoć stižu i pripadnici Tornada

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

To je doba godine... Diljem obale Lijepe naše gori, žarišta ima po cijeloj obali, ali najgore je u zaleđu Omiša i Splita.

Požari su toliko jaki da je i Američka svemirska agencija NASA objavila fotografiju iz svemira na kojoj se vidi dim od požara na Mosoru. Dim je stigao gotovo do Italije, a osim požara na Mosoru, vidi se dim i iz Crne Gore te s Vranskog jezera.

Pet kanadera i tri air traktora rade punom parom, očekuje se još pojačanja i pomoć vatrogascima, a svoju pomoć ponudila je i Torcida. Vatrogasci su u početku odbili, ali vatra je bila toliko jaka da je svaka pomoć dobrodošla. Svaka čast Torcidi na ovom potezu.

- Današnja situacija zahtjeva brzu reakciju i svu našu pomoć koju možemo pružiti vatrogascima na terenu. Pozivamo sve pripadnike Torcide na zborno mjesto ispred spomenika HOS-a na ST-3 (ispred prostorija 4. Gardijske Brigade) u 20:30 sati. Tamo ćemo sve upute dobiti od vatrogasnog zapovijednika. Obucite duge hlače, duge majice te ponesite marame za prekrivanje lica. Ovaj poziv nije molba nego zapovijed! Torcida Split - objavila je Torcida na svojem Facebooku, a Torcidi se u gašenju požara priključio i Hajdukov prvotimac Toma Bašić.

Današnja situacija zahtjeva brzu reakciju i svu našu pomoć koju možemo pružiti vatrogascima na terenu. Pozivamo sve...

Posted by Torcida Split on Monday, 17 July 2017

Ubrzo nakon toga navodno su se oglasili i Bad Blue Boysi, ali nema nikakvog službenog prioćenja. Oni su također, kažu neki izvori, odlučili pomoći. Krenuli su za Split te će pomoći Torcidi u gašenju stihije. Podsjećamo, ova dva velika rivala zajedno su pomagali i u poplavama u Slavoniji. Navodno je i riječka Armada na putu prema Splitu, ali nema službene potvrde.

Nedugo nakon toga oglasio se i zadarski Tornado. Cjelokupna situacija podignula je sve na noge i nema vremena za čekanje.

- [OBAVIJEST] Pozivamo sve članove Tornada te sve punoljetne građane grada Zadra da dođu u 23.30 na parking ispod dvorane na Višnjiku kako bi se organizirali i otišli pomoći u gašenju vatrene stihije u Splitu. Svi koji misle ići obavezno ponesite duge gaće, duge majice i marame - poručili su iz Tornada.

[OBAVIJEST] Pozivamo sve članove Tornada, te sve punoljetne građane grada Zadra da dođu u 23i30 na parking ispod...

Posted by UN Tornado Zadar on Monday, 17 July 2017

Svoje sudjelovanje u velikoj akciji  potvrdili su i Ultrasi.

- Pozivamo sve svoje članove i ljude dobre volje koji imaju želju i mogućnost pomoći Dalmaciji u obrani od požara da budu u stanju PRIPRAVNOSTI. Ako bude potrebno zbog pogoršanja stanja na terenu sljedećih dana, spremni smo se staviti na raspolaganje nadležnim institucijama. Svi zainteresirani će u tom slučaju biti obavješteni o daljnim koracima. DALMACIJA JE BRANILA SLAVONIJU, SLAVONIJA DALMACIJU - poručili su Ultrasi.

Pozivamo sve svoje članove i ljude dobre volje koji imaju želju i mogućnost pomoći Dalmaciji u obrani od požara da budu...

Posted by Ultras Vinkovci on Monday, 17 July 2017
Naši partneri pišu
Message