Obavijesti

Sport

Komentari 152

Torcida spasila trenere i djecu: Izvukli auto iz dubokog snijega

Torcida spasila trenere i djecu: Izvukli auto iz dubokog snijega
1

Dok sam ja pregledavao ima li oštećenja u automobilu i može li upaliti, oni su sjeli u svoja vozila i nestali. Nisam se ni snašao, nisam im uspio ni zahvaliti, već su odjurili prema Dalmaciji, kaže Ivan Akrap

VIDEO

Molim vas, možete li mi pomoći da uđem u trag grupi torcidaša koji su sinoć spasili djecu i trenere na cesti pred Svetim Rokom, zamolio je atletski trener Ivan Akrap, koji je na povratku s atletskog prvenstva Hrvatske za mlađe kadete u Rijeci doživio prometnu nesreću.

- Padao je snijeg, a tunel Sveti Rok bio je zatvoren pa smo morali preko Gračaca prema Splitu. U jednom trenutku, desetak kilometara od tunela, izgubio sam kontrolu nad vozilom. Auto je otklizao s ceste u četiri metra dubok kanal uz cestu i zaglavio u dubokom snijegu. Na svu sreću, nitko od putnika (tri curice od 13 godina, dječak od 11, trenerica Katja i Akrap, op.a.) nije ozlijeđen, a ni automobil nije bio posebno oštećen. No ostali smo kasno navečer po velikoj hladnoći uz cestu - priča nam Akrap.

Sinoć su po povratku s derbija navijači Hajduka naletjeli na prometnu nesreću u blizini Gračaca, gdje je džip sletio s...

Posted by Hajdučke vijesti on 19. veljače 2018

Odmah je izašao na cestu i pokušao zaustaviti promet i potražiti pomoć.

- Naišao je jedan veliki kamion i zamolio sam ga da mi procijeni situaciju, pitao ima li šanse da me nekako izvuče. Šofer mi je jako stručno objasnio da nema nikakve šanse da me se izvuče: "Ukupno gledajući, tu ti je četiri tone, i još nepovoljan položaj auta, jedino vam može pomoći specijalna dizalica HAK-a".

Druge vozače Akrap nije ni zaustavljao. Pokušavao je nazvati HAK, no onda je naišla velika kolona automobila i kombija u kojoj su bili pripadnici Torcide koji su se vraćali s derbija Dinama i Hajduka. Odmah su skočili i rekli da će mi oni izvući automobil.

- Skupilo ih se stotinjak, izvukli su odnekud konopce, lance i skočili do pasa u snijeg... Prva su tri konopca su pukla, no četvrti je izdržao i auto se malo pomalo počelo pomicati. Sve skupa trajalo je skoro sat vremena, no na koncu su automobil neoštećen izvukli na cestu. I dok sam ja pregledavao ima li oštećenja u automobilu i može li upaliti, oni su sjeli u svoja vozila i nestali. Nisam se ni snašao, nisam im uspio ni zahvaliti, već su odjurili prema Dalmaciji - govori Akrap i dodaje:

- Zato koristim ovu priliku da im javno zahvalim. Ne znam tko su, ali po naglasku sam prepoznao da su momci iz zadarskog, splitskog, makarskog i dubrovačkog područja. Hvala im od srca u moje osobno ime i u ime Atletskog kluba Hajduk. I da ne bi bilo zabune, nisu oni ni znali da smo mi iz Hajduka. Priskočili bi upomoć, siguran sam, bilo komu - zaključio je Akrap.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 152
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica