Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
6 komentara

Torcidi zabrana odlaska na dva europska gostovanja

Pripadnici Torcide sukobili su se s malteškom policijom na utakmici između Birkirkare i Hajduka, što će Hajduk stajati još 20.000 eura kazne

Željko Šunjić
Foto: Željko Šunjić
6 komentara

Sukob Torcide sa malteškom policijom tijekom utakmice Birkirkara - Hajduk, bijele će koštati 20.000 eura kazne, a zabranjena su i putovanja navijača na slijedeće dvije europske gostujuće utakmice.
- Prvi put se srećemo s ovakvom kaznom pa smo od Uefe zatražili tumačenje – rekao je direktor Hajduka Fredi Fiorentini.
Ivančica Sudac iz međunarodnog odjela HNS-a kaže kako nije riječ o zabrani, nego o naredbi Hajduku da ne smije navijačima naručiti karate za slijedeća dva gostovanja.
- Domaćini će prodavati karte isključivo uz predočenje osobne isprave – pojašnjava Sudac.
Svi se slažu kako će ta odluka teško biti provediva.
- U La Coruni su nam tražili po 60 eura za ulaznicu, pa su nam ih domaći navijači kupili za 20 eura. Navijač se uvijek snađe – otkriva tajnik Torcide Stipe Lekić, uvjeren kako je reakcija policije na Malti bila osveta.
- Samo su čekali neki hrvatski klub. Mi nismo anđeli ali ono što se događalo na Malti nema veze sa Europom. Uopće nisu tiskali akreditacije i ulaznice za utakmicu jer nisu očekivali navijače. Za ulaz su nam tražili po 30 eura. Prva zapaljena baklja označila je juriš, mlatiti su sve odreda, a uhićene su kasnije prevarili. Za priznanje su im ponudili puštanje i trogodišnji izgon sa Malte. Na koncu su dobili trogodišnji izgon iz EU.
Podsjetimo, nakon utakmice na Malti, predsjednik Hajduka Peroš i predsjednik Birkirkare John Borg, izjavili su kako je reakcija malteške policije bila ishitrena i brutalna.

Naši partneri pišu
Message