Sport

Komentari 39

Tramezzani: 'Očekujemo da donesemo kući sve što možemo'

Tramezzani: 'Očekujemo da donesemo kući sve što možemo'

"Normalno je da kad igraš protiv Dinama, Rijeke, Gorice ili Osijeka više osjećaš važnost utakmice jer posebno s nekima od njih se piše povijest. Ali znamo da se sve utakmice moraju igrati i pripremati na isti način"

Nakon vikend poraza od Osijeka Hajduka sutra čeka novi prvenstveni izazov, gostovanje u Koprivnici na koje su otputovali sa znatno prorijeđenom momčadi. Izostaje zbog kartona Marco Fossati, ali najkritičnija je pozicija stopera, Vušković i Simić također izostaju zbog kartona, dok je Dimitrov upitan zbog ozljede, kao i mladi Škaričić. Jedini standardni stoper u konkurenciji je Mujakić, koji se vraća nakon što je odradio kaznu zbog crvenog kartona baš protiv Slaven Belupa. Podsjetimo, zaradio ga je prije dva tjedna, u trenutku kad je Hajduk imao i igru i vodstvo, no Mujakić je pokušao udariti protivnika, zaradio je crveni karton i ostavio suigrače na cjedilu. Slaven Belupo je poveo s dva gola Krstanovića, no Hajduk se ipak spasio golom Umuta u šestoj minuti sudačke nadoknade.

Hajduka sada opet čeka susret sa Slaven Belupom i "crnom mačkom" Ivanom Krstanovićem, ovoga puta u Koprivnici, a uoči puta trener Paolo Tramezzani je kazao:

 - Atmosfera u svlačionici je pozitivna jer treba pripremiti novu utakmicu. Reakcija nakon poraza od Osijeka bila je onakva kakvu sam očekivao. Momčad smo koja je dugo bila neporažena i nije naučena gubiti. Žao nam je zbog poraza jer su nam sve utakmice izuzetno bitne. Ipak mislim da se vrijednost i uspjeh jedne momčadi ne ogleda u pozitivnim trenucima, ne vidi se kroz to koliko puta pobjeđuje i postiže dobar rezultat. Vrijednost jedne momčadi, njen duh i zajedništvo se vide u tome kako odigraš utakmicu nakon poraza.

 - Danas imamo zadnji trening i igrači znaju što moraju napraviti sutra, ali iznad svega znaju i što ih sutra očekuje. Dodatno smo imali još neke probleme ovih dana. Vidjet ćemo, odlučit ću vjerojatno u zadnjem trenutku o sastavu, znajući da mogu birati među mnogim igračima koji su mi na raspolaganju.  Znamo što nas čeka u Koprivnici. Svjesni smo toga i pripremamo se da budemo spremni na sve vrste utakmica. Nema laganih utakmica jer sve momčadi  imaju ciljeve koje žele postići i nastavljamo razmišljati utakmicu po utakmicu.

Normalno je da kad igraš protiv Dinama, Rijeke, Gorice ili Osijeka više osjećaš važnost utakmice jer posebno s nekima od njih se piše povijest. Ali znamo da se utakmice moraju igrati i pripremati na isti način bez obzira na važnost. No, ono kako živiš u danima pred utakmicu je drukčije. Ostat ćemo koncentrirani na sutrašnji dan, za nas je to prekretnica i očekujemo da donesemo kući sve što možemo.

Najčitaniji članci