Obavijesti

Sport

Komentari 1

Transfer koji je uzburkao svijet vaterpola: Iz svog džepa platio malo bogatstvo samo da ode

Transfer koji je uzburkao  svijet vaterpola: Iz svog džepa platio malo bogatstvo samo da ode
1

Igračev potez izazvao je nemalo čuđenje u Španjolskoj jer, osim što su odštete u vaterpolu prava rijetkost, Sanahuja je otišao iz kluba koji je ove sezone igrao u Ligi prvaka

VIDEO

Stavimo li takvo što u nogometni kontekst, izazvat će lagani podsmijeh, pa i možebitno ruganje. Međutim, kada je odšteta u vrijednosti 60.000 eura u pitanju za vaterpolske prilike, onda je to nešto što se vezuje samo za posebne.

A baš je takav, uvjereni su Španjolci, Bernat Sanahuja, mladić kojemu još nije ni 20 ljeta i kojeg na Pirenejima odavno uspoređuju s neusporedivim - Manuelom Estiarteom. O čemu je riječ? Sanahuja je, naime, za gore spomenutu odštetu ostvario transfer iz Terrasse u redove velikog rivala Sabadell.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Međutim, ako mislite da će to platiti njegov novi klub, varate se. Sanahuja, koji je u siječnju sa Španjolskom osvojio europsko srebro, sam će nadoknaditi taj iznos koji kao klauzula stoji u njegovom ugovoru s Terrassom upravo pod uvjetom da ga prijevremeno raskine. Barem s tom cifrom barataju katalonski mediji.

Igračev potez izazvao je nemalo čuđenje u Španjolskoj jer, osim što su odštete u vaterpolu prava rijetkost, Sanahuja je otišao iz kluba koji je ove sezone igrao u Ligi prvaka u klub koji je u trenutku prekida domaćeg prvenstva bio mjesto ispod Terrasse, četvrti. Zapravo, logičan bi izbor u domaćim okvirima za španjolskog reprezentativca i najvećeg talenta tamošnjeg vaterpola bila samo nedodirljiva Barceloneta koja bi, osim u Terrassi i Sabadellu, opasnog takmaca ubuduće trebala imati i u Barceloni koja je upravo iz prvaka Španjolske dovela reprezentativnog centra Tahulla, a iz splitskog Jadrana australskog braniča Nathana Powera.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

∘ ∘ ∘

Objavu dijeli Bernat Sanahuja 🤽🏽‍♂️ (@bernatsanahuja)

Vratimo li se otprilike desetljeće u povijest, sličan je iznos za uranjeni odlazak iz dubrovačkog Juga u Pro Recco platio Sandro Sukno. Naš bivši kapetan napravio je nešto što u Gružu nikad prije i nikad poslije nije nitko - otišao prije isteka ugovora. U tadašnjem je ugovoru, pak, imao klauzulu da neće morati uplatiti Jugu 60 tisuća eura ako se nakon tri godine kao Pro Reccov igrač (dvije od toga odradio u Primorju) vrati u Dubrovnik. Nije se vratio, a iako nikad nije službeno potvrđeno, konačna je odšteta navodno spuštena na 50.000 €.

Slavko Midžor

Dvostruko više prije 11 godina dobio je beogradski Partizan kada je Filipa Filipovića odveo Pro Recco, dok je neslužbeni rekord transfer Aleksandra Ivovića iz crnogorskog Jadrana u Pro Recco godinu kasnije. Tu se baratalo iznosom od 120.000 europskih novčanica. U tim je gabaritima i prelazak nekadašnjeg najboljeg centra svijeta Borisa Zlokovića identičnom trasom poput Ivovića. Također, Novljani su se osladili i kada je Aleksa Ukropina prije dvije godine prelazio u mađarski OSC.

AFP

U maloj bližoj prošlosti, pak, Novljani su se osladili i kada je Aleksa Ukropina prije dvije godine prelazio u mađarski OSC, a iste godine i hrvatski reprezentativac Andrija Bašić iz svog je džepa namirio odlazak iz Mladosti u grčki Vouliagmeni. Ne kao Sukno i Sanahuja, ali ne i zanemarivo. Pogotovo za vaterpolski svijet.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...
ZGROZIO ŠPANJOLCE

Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...

Brazilac je uspio skupiti milijun eura jamčevine, a posljednjih dana pričalo se kako mu je novac posudio Memphis Depay, igrač Atletico Madrida