Obavijesti

Sport

Komentari 10

Tražilo ga je pola La Lige: Sad želim debitirati u 'kockastom'

Tražilo ga je pola La Lige: Sad želim debitirati u 'kockastom'
1

Ante Budimir (29) otišao je iz Mallorce u Osasunu na posudbu do lipnja iduće godine. Naravno, njegov novi klub moći će ga otkupiti. Našeg je napadača u htio Getafe, ali i Valladolid, Huesca, Levante, Granada

VIDEO

Prošle je sezone bio odličan u Mallorci. Zabio je 13 golova, bio je najbolji igrač svoje momčadi, ali suigrači mu nisu bili na tom nivou i Mallorca je ispala u drugu ligu. Ante Budimir, naravno, nije htio igrati u drugoj španjolskoj ligi jer kvalitetom pripada prvoj. 

Pokretanje videa...

Hrvatska trenira uoči Portugala 03:00

Htjelo ga je gotovo pola La Lige. Valladolid je bio najkonkretniji, a htjeli su ga i Getafe, Huesca, Levante i Granada. Svi su oni pregovarali s Mallorcom. Onda se pojavila Osasuna i Ante je posljednjeg dana prijelaznog roka riješio posudbu u Pamplonu.

- Eto, riješio sam sve praktički 10 do 12. Ja sam s reprezentacijom u Švicarskoj, a moj je zastupnik završavao taj posao u Španjolskoj. Bilo je puno sastanaka u ponedjeljak, sve smo rješavali pozivima, stalno sam bio online - nasmijao se zadovoljni 29-godišnji napadač.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
La Liga Santander - FC Barcelona v RCD Mallorca

Budimir prema Transfermarktu vrijedi 15 milijuna eura, Mallorca je tražila više od toga, a na kraju je dogovorena posudba u Osasunu. Naravno, njegov će ga novi klub moći otkupiti na kraju sezone.

- Odlično poznajem momčad Osasune i ne sumnjam da ću se dobro uklopiti. Imam još 34 utakmice u prvenstvu i vjerujem da mogu ponoviti golgetersku formu iz prošle sezone - optimističan je Budimir.

U srijedu Hrvatska igra prijateljsku utakmicu protiv Švicarske. Ante je ponovno u kadru reprezentacije. Nada se debiju.

- Nakon što sam riješio pitanje kluba, želim debitirati za Hrvatsku. Ništa na svijetu nije ljepše od toga. Obući taj dres i igrati za Hrvatsku. Izbornik Zlatko Dalić je u ova dva dana pokazao veliko razumijevanje za moju situaciju. Znao je da rješavam pitanje kluba i hvala mu ne tome. Čekaju nas tri utakmice i nadam se minutaži - završio je Ante Budimir.

Osasuna je nakon četiri odigrana kola na 11. mjestu La Lige. Ima dvije pobjede i dva poraza. Za novi klub bi Budimir trebao debitirati već u idućem kolu. Osasuna gostuje kod Eibara za koji igra bivši dinamovac Damian Kadzior.

Budimir je prošle sezone dva gola zabio i Barceloni na Nou Campu. Sjajnim je partijama izborio Dalićev poziv.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića