Obavijesti

Sport

Komentari 26

Trebao je biti na Ibizi, a sad ga čeka polufinale protiv Đokovića

Trebao je biti na Ibizi, a sad ga čeka polufinale protiv Đokovića
7

Osim 'velike trojke', u polufinalu Wimbledona našlo se neuobičajeno ime. Roberto Bautista Agut (31) napravio je uspjeh karijere na Grand Slam turnirima i stigao do polufinala Wimbledona

VIDEO

Planirao sam biti na Ibizi u ovom trenutku, sve je već organizirano. Mojih šest prijatelja je već tamo. Ali, bolje je biti ovdje u Londonu. Mislim da će doletjeti u petak, objasnio je nakon prolaska u polufinale Wimbledona Roberto Bautista Agut (31).

Umjesto na španjolskom otoku u Sredozemnom moru, gdje ovih dana ljetuje i nogometaš Dinama Dani Olmo (21), vrhunac ljeta provodi na najvećem turniru na svijetu. I čeka meč koji ga može odvesti u finale!

Wimbledon

Ovaj Španjolac prema mnogima nije bio ni na listi mogućih iznenađenja jer na travi nikad nije napravio značajnije rezultate. No, ove godine već se u Halleu počelo nazirati kako bi Bautista 'ispod radara' mogao napraviti neki iskorak. Tamo nije imao sreće pa je nakon odličnih partija protiv Fritza (2-0) i Gasqueta (2-0) izgubio u četvrtfinalu protiv Federera s 2-1 u setovima nakon što je pružio i više nego dobar otpor legendarnom Švicarcu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ekshibicija u Boodlesu i ne može se smatrati reprezentativnim uzorkom, ali tamo je izgubio 2-0 od Tsitsipasa i s 2-0 dobio Čeha Berdycha. A onda je stigao Wimbledon i Bautista je bio bolji iz kola u kolo. Iako mu servis nije bio posebno jača strana, igrom u terenu ispravljao je odličnom igrom s osnovne linije. Jako je malo griješio, i na nikad sporijem Wimbledonu iskoristio situaciju. 

Wimbledon

Nakon laganog posla protiv Gojowczyka (3-0) i predaje Darcisa (2-0) u drugom kolu, u trećem kolu ga je čekao Karen Hačanov. Rus ove godine nije u zavidnoj formi, ali njegov je servis već zadavao ogromnih problema i Rafi Nadalu. No, nije Bautisti koji je meč završio u tri seta. Nakon toga čekao ga je još jedan 'živac', Benoit Paire, s kojim je Bautista opet lagano završio priču i s 3-0 u setovima stigao do četvrtfinala Wimbledona.

Mora se priznati, 'otvorilo' mu se ulaskom Guida Pelle u četvrtfinale i to je Španjolac odlično iskoristio s 3-1 pobjedom. Trudio se Pella, odigrao svoj najbolji turnir na travi, ali Bautista je pokazivao nevjerojatnu mirnoću i stigao do polufinala gdje ga čeka Novak Đoković kojemu na papiru Bautista jest najlakši protivnik od preostalih natjecatelja.

Wimbledon

No, Bautista je ove godine već dva puta s 2-1 u setovima (u Dohi i Miamiju) pobjeđivao prvog tenisača svijeta, pa bi on mogao biti 'penicilin' za najboljeg. Možda i najbolji defanzivac svih vremena protiv defanzivca u odličnom naletu. S obzirom na stanje travnjaka, moglo bi se dogoditi da gledamo više izmjena no uobičajeno, a iako je Novak veliki favorit, tek ćemo vidjeti tko će biti jači u 'igri živaca'.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram