Sport

Komentari 531

Mamić smijenio Čačića! Kruno Jurčić je opet na klupi Dinama

Mamić smijenio Čačića! Kruno Jurčić je opet na klupi Dinama

Krunoslav Jurčić treći put sjeda na klupu Dinama! Vijest je to koja je objavljena na službenoj stranici Dinama. Tako su odlučili članovi IO-a na izvanrednoj sjednici...

Kruno Jurčić je novi/stari trener Dinama. Vijest je objavljena na službenoj stranici maksimirskog kluba

Izvršni odbor Dinama sastao se u ponedjeljak na izvanrednoj sjednici u Maksimiru te jednoglasno izabrao Krunu Jurčića. Ante Čačić opasno je visio na koncu, a Ćiro i njegov Zagreb presjekli su taj konac. Čačić je postao prošlost,  a Kruno Jurčić budućnost.

Službeno predstavljanje novog trenera bit će na konferenciji za novinare u utorak u 12 sati. Vodit će Jurčić Dinamo u posljednjoj utakmici Lige prvaka protiv Dinamo Kijeva. U posljednjem kolu prošlosezonske Lige prvaka Dinamo je pod vodstvom Jurčića izgubio od Lyona 7-1.

Jurčić je "modre" prvi puta vodio u sezoni 2008/2009 te osvojio dvostruku krunu. U sljedećoj sezoni osvojio je prvenstvo. Onda je otišao iz kluba pa se vratio 2011. godine u svibnju. Uveo je Dinamo u Ligu prvaka nakon 12 godina stanke. I 26. studenog Kruno je opet na klupi Dinama. 

Izabrali ga oni koji su ga otjerali

Nakon 7-1 protiv Lyona prošle sezone u Ligi prvaka, Kruno Jurčić dobio je otkaz. Navijači na maksimirskim tribinama vikali su "Kruno, odlazi", a Mamić ih je poslušao.

- S velikim žaljenjem i tugom primili smo ovaj poraz. Ovdje je bila većina ljudi iz Izvršnog odbora i na njihovo insistiranje dolazi do razlaza Dinama i Krune Jurčića - pričao je Mamić nakon šokantnog poraza. 

No ti koji su ga otjerali, sad su ga izabrali. I to jednoglasno.

Treća sreća

Početkom 2009. godine Kruno Jurčić postao je Dinamov trener, prvi put. Sa Slaven Belupom je bio doprvak i tako si zaradio poziv u Maksimir. Do kraja sezone 2008/09. odveo je 'modre' do dvostruke krune, ali nije ih uspio uvesti u Ligu prvaka. Red Bull Salzburg bio je prejak, a u Europskoj ligi nije prošao skupinu s Anderlechtom, Ajaxom i Temišvarom. 

U sezoni 2009/10. osvaja novi naslov prvaka, ali napušta klupu na kraju te sezone, u svibnju 2010. Nakon kratke pauze preuzeo je Lokomotivu, a ubrzo i Dinamo, drugi put. Točno godinu dana nakon prvog odlaska došao je na mjesto Vahida Halilhodžića. Ovaj put potrajao je još kraće, nešto duže od šest mjeseci.

Sad je treći put sjeo na klupu Dinama. Treća sreća?

Čačiću presudio stari lisac Ćiro

Zagreb je slavio protiv Dinama u Kranjčevićevoj. Bio je to treći prvenstveni poraz "modrih" u ovoj sezoni, četvrti u domaćim natjecanjima, a deveti ukupno. Čačić je vodio Dinamo u 62 utakmice. Slavio je 37 puta, 13 puta je remizirao, a 12 puta izgubio. Dinamo se na službenoj stranici zahvalio Čačiću za sve što je napravio za klub.

Najčitaniji članci