Obavijesti

Sport

Komentari 18

Trener pedofil dobio 31 godinu zatvora: "Ti si oličenje vraga!"

Trener pedofil dobio 31 godinu zatvora: "Ti si oličenje vraga!"
1

Tim si dječacima ukrao djetinjstvo i njihovu nevinost, a kada su se pokušali obraniti, uvjeravao si ih kako bi to ugrozilo njihove nogometne karijere, poručio je sudac pedofilu Barryju Bennellu

VIDEO

Bivši nogometni trener Barry Bennell (64) osuđen je na sudu u Liverpoolu na 31 godinu zatvora zbog seksualnog zlostavljanja dječaka.

Bennell, kojega je sudac opisao kao oličenje vraga, osuđen je za zlostavljanje 12 dječaka starosti između 12 i 15 godine u periodu od 1979. do 1991. godine. Morat će odslužiti barem 15 godina kako bi imao pravo na uvjetni otpust.

Više od jednog desetljeća Bennell je bio na glasu kao jedan od najboljih lovaca na nogometne talente u Velikoj Britaniji, međutim tek je sada postalo jasno kako je njegova nogometna uloga bila samo paravan za njegove perverzije s dječacima.

- Tim si dječacima ukrao djetinjstvo i njihovu nevinost, a kada su se pokušali obraniti, uvjeravao si ih kako bi to ugrozilo njihove nogometne karijere. Sigurno je sve to ostavilo psihološke posljedice na te dječake - kazao je sudac.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Državni tužitelj je tijekom suđenja Bennella nazvao 'predatorom' i 'odlučnim pedofilom', dok je njegov odvjetnik optužio dječake da izmišljaju priče o njemu.

Bennell je ranije dobio tri zatvorske kazne u Velikoj Britaniji i SAD za slična krivična djela. Tijekom karijere radio je kao trener u mlađim uzrastima Manchester Cityja, Crewe Alexandra i Stoke Cityja

Zanimljivo, Bennell je 1992. godine naglo dobio otkaz u Creweu, ali razlozi nikada nisu objavljeni u javnosti. Nakon otkaza otišao u SAD gdje je dvije godine kasnije uhićen na Floridi te je odslužio četiri godine zatvora zbog bludnih radnji nad dječakom. 

Nakon što su ga deportirali u Englesku, u domovini je ponovno uhićen i u lipnju 1998. je proglašen krivim za 23 prekršaja nad šestoricom dječaka i dobio je 9-godišnju zatvorsku kaznu. U međuvremenu je promijenio ime u Richard Jones, a u svibnju 2015. dobio je još dvije godine zatvora nakon što je priznao da je seksualno zlostavljao Davida Leana u kampu u Macclesfieldu 1980. godine.

Skandal je dobio novu dimenziju nakon što se javno odlučio oglasiti bivši nogometaš Andy Woodward, koji je nastupao za Bury, Sheffield, Scunthorpe i Halifax, koji je otkrio grozna iskustva sa ovim trenerom. Od 11. do 14. godine Bennell je silovao Woodwarda sigurno preko stotinu puta.

Prije dvije godine protiv Bennella je podignuto čak 55 optužnica. Bennell, koji od 2016. godine boravi u zatvoru, putem videolinka je priznao sedam slučajeva zlostavljanja dječaka u dobi od 11 do 14 godina, dok je ostale poricao.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram