Obavijesti

Sport

Komentari 33

Trener Spursa u Memphisu je ostavio napojnicu od 5000 $

Trener Spursa u Memphisu je ostavio napojnicu od 5000 $
1

Westbrook je zabio 47 koševa, no Houston Rocketsi pobijedili su Oklahomu 105-99 i izborili polufinale Zapada NBA lige. Spursi su poveli protiv Memphisa 3-2...

VIDEO

Russell Westbrook jednostavno ne može sam. Košarka je ipak momčadski sport i jedan čovjek ne može vam donijeti naslov. Nije to svojevremeno mogao niti najvećih svih vremena -  Michael Jordan.

Oklahoma je prošle godine bila na korak do velikog NBA finala, no nakon što je otišao Durant u Golden State, a Ibaka mijenjan, bilo je jasno da Thunder neće napraviti korak više, niti ponoviti prošlosezonski rezultat.

Westbrook je 'pumpao' statistiku, godinu je završio s 'triple-double' prosjekom, prvi kojemu je to uspjelo još od Oscara Robertsona iz sezone 1961./1962., no za uspjeh momčadi to nije dovoljno.

Peta utakmica prvog kruga doigravanja protiv Houstona to je najbolje ilustrirala. Westbrook je opet imao loptu u rukama, zabio je 47 koševa, dodao je i 11 skokova uz devet asistencija. međutim Thunder je ostao kratak za šest koševa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Houston je pobijedio 105-99 i prošao u polufinale Zapada. James Harden je za Rocketse ubacio 34 koša, no uz njega odlični su bili i Williams s 22 koša, Beverly s 15 i Nene s 14 koševa.

Westbrook nije imao takvu pomoć. Grant i Abrines zabili su po 11, a Gibson i Oladipo po 10. A u posljednjoj četvrtini umorila se i zvijezda Oklahome, koja je u posljednjih 12 minuta imala šut 2-11. A ispucao je čak i 18 trica, najviše ikad, no pogodio je samo pet.

Oklahoma mora biti svjesna da će i Westbrook otići ako mu generalni menadžer ne okupi momčad s kojom opet može napasti naslov.

San Antonio Spursi na svom parketu slavili su protiv Memphisa 116-103 i u seriji poveli 3-2. Kawhi Leonard zabio je 28 koševa, Mills 20, a Parker 16. Leonardu je to 25 utakmica zaredom u doigravanju s dvoznamenkastim brojem koševa. Klupski rekorder je Duncan s 26 utakmica s više od 10 koševa od 2011. do 2013. Kod Grizzliesa najbolji su bili Mike Conley s 26 poena i Gasol sa 17.

Priča utakmice ipak je bio trener Spursa Gregg Popovich. Ne, nije napravio nikakvu ludost na parketu, ali zato jest izvan terena.
Dok je sa San Antoniom gostovao Memphisu prije nekoliko dana, Popovich je u restoranu potrošio 815 dolara, no ostavio je napojnicu od čak 5000 dolara.

Očigledno je bio iznimno zadovoljan uslugom. Uostalom, nije mu prvi put da je u Memphisu posjetio 'McEwen's', koji je poznat po odličnoj vinskoj karti.

I Utah Jazz povela je s 3-2 u prvom krugu doigravanja Zapada. Pobijedili su na gostovanju LA Clipperse 96-92. 
Junak je bio Gordon Hayward s 27 koševa. Zbog trovanja hranom propustio je većinu prošle utakmice, no gubitak na masi i snazi nisu ga previše omeli.

Kod Clippersa su Paul i Reddick zabili 28, odnosno, 26 koševa.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...
SPLITSKI FENIKS

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...

Plus+ Što je dopušteno Jupiteru nije volu, bila je Jakobušićeva krilatica koja se razbila na splitskim hridima. Predsjednik je "jupiterima" dopuštao da se s gostujućih utakmica, umjesto klupskim autobusom, vraćaju autima...

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla
SVE JE SLUŽBENO

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla

Hrgović ima 17 profesionalnih borbi i još nije izgubio. Čak 14 puta pobijedio je nokautom. Dubois ima 20 pobjeda i dva poraza, od Usika i Joycea
Budimir ispao tragičar. 'Fulao' je penal za remi, navijači su u šoku: 'Najgori penal u povijesti'
ŠPANJOLSKA LIGA

Budimir ispao tragičar. 'Fulao' je penal za remi, navijači su u šoku: 'Najgori penal u povijesti'

Kazneni udarac je izveo Budimir, no to je učinio tragično loše. Zaletio se, pa zastao, te nespretno zahvatio loptu koja je jedva došla do Giorgija Mamardašvilija koji ju je samo pokupio