Obavijesti

Sport

Komentari 26

Trenutak u kojem je legendarni Slavko Cvitković rekao najteže riječi: Nema nam više Dražena

Trenutak u kojem je legendarni Slavko Cvitković rekao najteže riječi: Nema nam više Dražena

Tragična prometna nesreća dogodila se u Draženovu 29. proljeću, nakon što nam je podario toliko životne radosti, ushita, divljenja, košarkaške i ljudske genijalnosti, govorio je s knedlom u grlu legendarni komentator Slavko Cvitković

VIDEO

Prošlo je 28 godina, ali bol je i dalje prisutna. Mnogima je, vjerujemo, milijun puta kroz glavu prošlo, 'je li baš morao ući u taj crveni Golf'. Nažalost, ušao je. Hrvatska je na današnji dan ostala bez Dražena Petrovića, bez ponajvećeg hrvatskog sportaša u povijesti. Ostala je nenadoknadiva rupa i bol, ali i ogromna sjećanja na njegov lik i djelo koja neće nikada izblijediti. 

Pokretanje videa...

Voštana figura Dražena Petrovića 01:40

Tog kobnog 7. lipnja 1993. godine, legendarni hrvatski komentator Slavko Cvitković je na HTV-u imao najnezahvalniji zadatak. Morao je pred kamerama izreći četiri riječi koje su stvarale nevjerojatnu bol u srcu.

- Nema nam više Dražena.

U tome trenutku, najteže riječi na svijetu. S knedlom u grlu i sa suzama u očima, danas umirovljeni hrvatski komentator je priopćio hrvatskom narodu da je preminuo veliki Dražen Petrović. Samo godinu dana prije toga je svakodnevno 'živio' s Draženom i našim košarkašima. Svjedočio je osvajanju povijesnog srebra na olimpijskim igrama u Barceloni i onoj velikoj utakmici s američkim Dream Teamom.

- Vijest koja je prostrujila svijetom sve nas je osupnula, penarazila, ražalostila. Uzoriti kapetan hrvatskog košarkaškog broda tek što je, kao i uvijek, puna srca, snage i htijenja, doveo izabranike svoje domovine na put Europe, na najbolniji način nas je napustio. Tragična prometna nesreća dogodila se u Draženovu 29. proljeću, nakon što nam je podario toliko životne radosti, ushita, divljenja, košarkaške i ljudske genijalnosti. Našeg ćemo Dražena, košarkaškog Mozarta, pamtiti po fanatičnosti u radu, profesionalnosti, jednostavnosti - govorio je Cvitković u dahu.

Nema tog srca koje se nije tog dana naježilo na njegove riječi. Bujale su emocije, tuga i bol jer ga više nema, radost i sreća jer smo imali priliku uživati u njegovom talentu, diviti se njegovim uspjesima. Njegov zarazni osmijeh nitko nije mogao zaboraviti.

- U sljedećim minutama ćete doživjeti kontrakpunt životne stvarnosti. Tuga i pijetet za Draženom bit će izmiješani s toliko radosti i sreće što ih nam je podario tako raskošno i impresivno. Ostat će spomen na Dražena zauvijek među nama - kazao je hrvatski komentator i najavio video u spomen na Dražena.

Tog kobnog 7. lipnja 1993. Dražen Petrović stigao je avionom iz Wroclawa u Frankfurt, gdje ga je dočekala njegova tadašnja djevojka Klara Szalantzy, koja je bila fotomodel i košarkašica.

Hrvatska je dan prije igrala utakmicu protiv Slovenije i plan je bio da se avionom vrate u Zagreb. Dražen se pak predomislio u posljednji trenutak i odlučio ići automobilom. Oko 17.20, na autocesti kod Ingolstadta crveni se golf zabio u kamion koji je izletio sa suprotne trake. Dražen je nevezan spavao i nakon udarca je izletio kroz prednje staklo te udario glavom u cisternu. Poginuo je na licu mjesta. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani