Obavijesti

Sport

Komentari 146

Tri četvrtfinalista već imamo, a sad po šou u Londonu i Parizu!

Tri četvrtfinalista već imamo, a sad po šou u Londonu i Parizu!
1

JASNO I NEJASNO City, Liverpool i Bayern 99.99% igrat će četvrtfinale Lige prvaka i to je bilo jasno poslije 90 minuta njihovih okršaja. Srećom, utakmice u Londonu i Parizu garantiraju nam novu porciju spektakla...

VIDEO

Prve utakmice osmine finala Lige prvaka poslije večerašnjih utakmica u Sevilli i Harkovu privedene su kraju. Možemo odmah konstatirati da tri kluba čvrsto drže kartu za četvrtfinale u rukama. To su Manchester City, Liverpool i Bayern.

De Gea i Sevillina nepreciznost spasili United sigurnog poraza
De Gea i Sevillina nepreciznost spasili United sigurnog poraza

Prošli tjedan 'redsi' Dejana Lovrena nisu imali milosti za očajnu večer renomiranog Porta koji je popio pet komada na svom stadionu 'Zmaja'.

Tri sigurna za četvrtfinale

Jedini 'zmajevi' na terenu su bili Salah, Mane i Firmino koji atomskom napadačkom igrom mogu dobiti bilo koju momčad na svijetu.

Još kad im i obrambena igra proradi kao što i je u prvom ogledu, onda govorimo o možda i skrivenom favoritu za velike stvari u Ligi prvaka ove sezone.

Strašni Guardiolin Manchester City lako se obračunao protiv švicarskog Basela. Vjerojatno i najizvjesniji par prve stepenice nokaut faze riješen je poslije 90 minuta.

Četiri komada netaknute mreže, po mnogima, prvog favorita za 'klempu', odvodi De Bruynea, Aguera i ekipu u četvrtfinale. Šanse Basela na Etihadu jednake su šansama Lokomotive na Maksimiru u situaciji gdje Dinamo treba tri boda. Pa, čak i manje od toga!

Champions League Round of 16 First Leg - Bayern Munich vs Besiktas

Nažalost, Domagoj Vida završio je svoje učešće u Ligi prvaka poslije samo 16 minuta igre za Bešiktaš kod Bayerna. Završilo je 5-0 za bavarski stroj. Crveni karton nad Lewandowskim, bio prestrog ili ne, izbacio ga je iz uzvratne utakmice u Istanbulu za tri tjedna.

Turski prvak njemačkom bi morao zabiti šest komada i ne primiti niti jedan od momčadi koja zadnja dva mjeseca isključivo pobjeđuje. Od toga nema ništa...

Može li PSG triput ispasti naivan?

Ostalih pet parova ostavljaju prostor za razmišljanje pa ćemo se odmah osvrnuti na onaj najzvučniji, to su Real Madrid i PSG. Prvaci Europe djelovali su ranjivo na Bernabeu i svejedno dobili 3-1. Griješili jesu, ali gosti su griješili više.

Čak i kad Real ima slabiju noć, uspije srušiti s dva razlike takvu silu poput pariške skupe ekspedicije. Unai Emery najavljuje Zidaneu pakao na Parku prinčeva dok Francuz razbija glavu kako nadomjestiti Luku Modrića koji je upitan za uzvratnu utakmicu.

Luka ozlijedio mišić: Upitan je za Realovu utakmicu sezone?!
Luka ozlijedio mišić: Upitan je za Realovu utakmicu sezone?!

Nije gotovo, ne može biti gotovo kad s jedne strane stoje Cavani, Neymar i Mbappé...

Pa, PSG je i sa slabijim napadom od toga prije godinu dana razvalio 4-0 Barcelonu na svom terenu. Mogu li isto opet ponoviti? Ili će ispasti i po treći puta naivni u samo 365 dana.

Za njihove navijače priča o Barceloni je tabu tema još dugo vremena. Ako izbace Real, eto lijeka i za to.

I kad sve dobro napraviš, pojavi se on...

Barcelona, nedodirljivi lider La Lige, u utorak navečer izvukla je vrlo dobar rezultat u Londonu (1-1).

Čvrsti Conteov Chelsea dvaput je gađao stativu i igrao taktički savršeno pa napokon poveo i kad su svi pomislili da će Barcelona pasti prvi puta ove sezone u Ligi prvaka, pojavio se on...

Lionel Messi!

Champions League Round of 16 First Leg - Chelsea vs FC Barcelona

Najbolji nogometaš ikad koji iz jednog udarca ubije svaki trud protivnika koji se tako trudio zaustaviti ga. Mala nepažnja i Chelsea na Nou Camp putuje pod imperativom postizanja barem jednog gola ako želi dalje.

Nisu im neke šanse, to je točno, međutim, uz čarobnog Edena Hazarda mogućnost za to uvijek igra.

 

Hoće li Tottenham uništiti 'terminatore'?

Velika bitka vodit će se i na mitskom Wembleyju. Juventus je držao sve u svojim rukama poslije samo deset minuta prve utakmice protiv Tottenhama u Torinu, a onda su gosti pokazali što sve može njihov napad predvođen fantastičnim Harryjem Kaneom.

Završilo je 2-2, spomenimo da je Juve fulao penal pri 2-1 u prvom poluvremenu da bi se na kraju spašavao poraza.

Iz tabora Engleza dive se Juventusovoj tradiciji i pobjedničkom mentalitetu i svjesni su da igraju protiv momčadi koju mogu nadigrati još više nego u Torinu, a opet - ispasti.

Champions League - Juventus vs Tottenham Hotspur

Znate, talijanski gigant je poput terminatora, što više pucate u njega, on se sve brže podiže i nastavlja vas loviti. 

Jer to je Juve, jedna od najpragmatičnijih momčadi Europe posljednjih godina. Šanse za četvrtfinale u ovom su trenutku puno više na strani engleskog kluba, no Talijani nisu dali svoju zadnju riječ na temu.

Dosadni, usporeni United je zreo za nokaut

Otvorenu situaciju imat će Manchester United i Sevilla na Old Traffordu. Poslije 0-0 u Andaluziji gdje su Španjolci posve nadigrali anemični i dosadni United pravo je pitanje koliko zapravo može skupi Mourinhov sastav koji je od igre prikazao jedno veliko ništa.

Tako dosadan, predvidljiv i usporen nogomet mogao je samo spasiti David De Gea od katastrofe, a protivnici većeg kvalitativnog ranga njihovu slabost će koristiti. Zapravo, možda to već učini Sevilla za tri tjedna, ako se ne uplaši prilike. Ne bi bilo iznenađenje.

Roma favorit unatoč porazu

Bayern, City i Liverpool, tri ofenzivno supermoćne momčadi vjerojatno se nadaju u četvrtfinalu pobjedniku duela Šahtar - Roma. Tu bi bili postavljeni kao veliki favoriti.

Bez podcjenjivanja Ukrajinaca, odnosno Talijana, oni predstavljaju 'topovsko meso' u društvu osam najboljih.

Srnin klub pobijedio je 2-1 opet bez njegove pomoći, u Harkovu, svom zamjenskom domu, preokrenuli su vodstvo Rimljana uoči uzvrata na Olimpicu.

Potez za udžbenike! Šahtar je okrenuo Romu, eurogol Freda
Potez za udžbenike! Šahtar je okrenuo Romu, eurogol Freda

Roma je ove sezone pokazala da ima što reći u Europi (pitajte Atletico i Chelsea) i bez obzira na poraz, ima velike šanse za prolazak zbog gola u gostima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 146
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu