Obavijesti

Sport

Komentari 148

Tri kluba uveo u HNL, Dinamo u Ligu prvaka, a Maribor u EL

Tri kluba uveo u HNL, Dinamo u Ligu prvaka, a Maribor u EL
1

Hrvatsku nogometnu reprezentaciju vodit će Zagrepčanin Ante Čačić (61), potvrdili su iz Hrvatskog nogometnog saveza. Čačić će biti 12. izbornik od osamostaljenja

VIDEO

Napokon je i službeno. Hrvatska nogometna reprezentacija dobila je 12. izbornika od osamostaljenja. Bit će to Ante Čačić (61), dosadašnji trener Lokomotive.

Čačić nema iza sebe igračku karijeru, već je od mladosti radio na vlastitu stručnom usavršavanju. Diplomirao je na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu, a malo je poznato da je jedan od prvih deset nogometnih trenera u Hrvatskoj koji je dobio Uefinu Pro-licenciju.

Dosad je u karijeri vodio 13 klubova, od čega neke (Inter-Zaprešić, Lokomotiva, Slaven Belupo) u više navrata. Počeo je u Prigorju iz Markuševca još 1986. kao 33-godišnjak, a prvi značajniji angažman bio mu je u Interu od 1993. do 1995.

Čačić je gotovo četiri godine bio pomoćnik izborniku U-21 reprezentacije Hrvatske Martinu Novoselcu, a asistirao je i Iliji Lončareviću dok je ovaj vodio Libiju od 2003. do 2006. S tamošnjom U-20 vrstom osvojio je brončanu medalju na Mediteranskim igrama 2005.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Vratio se nakon toga Čačić u Hrvatsku gdje je kratko vrijeme boravio u Kamen Ingradu, potom redom vodio Inter, Lokomotivu te Dinamo, kojega je uveo u grupnu fazu Lige prvaka nakon pobjede protiv Maribora. No nakon pet uzastopnih poraza dobio je otkaz.

Novi izbornik hrvatske reprezentacije specijalizirao se za uvođenje drugoligaša u elitno društvo, takav uspjeh postigao je u zaprešićkom Interu, Osijeku te Dubravi. U Europi je, osim Dinama, vodio i Maribor s kojim je ispao u posljednjem pretkolu Lige prvaka od Viktorije Plzenj pa je zaigrao Europsku ligu.

Sa 61 godinom na leđima Čačić je postao drugi najstariji izbornik u povijesti "kockastih", stariji od njega bio je tek Otto Barić koji je kormilo reprezentacije preuzeo sa 69 godina, ali je dotad imao puno više uspjeha nego Čačić.

U stručnom stožeru novog hrvatskog izbornika vrlo vjerojatno bit će Josip Šimunić, Ante Miše i Marijan Mrmić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 148
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi
ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama
DRAMA DO KRAJA

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama

Još šest kola ostalo je do kraja sezone, a Rijeka i Dinamo sastat će se na Rujevici u 33. kolu. Susret koji bi mogao odrediti puno toga u utrci za naslov