Obavijesti

Sport

Komentari 22

Tri su stvari sigurne u životu: Smrt, porezi i Ramosovi golovi

Tri su stvari sigurne u životu: Smrt, porezi i Ramosovi golovi
3

Stoper Ramos zabio je svoj 81. gol. Usporedbe radi, veliki Iniesta zabio je devet manje, a riječ je o ponajboljem veznjaku svih vremena. Kapetan iz obrane stigao je do svog desetog gola u sezoni...

VIDEO

Četiri očišćene situacije ispred svog gola, jedan blokiran udarac protivnika, četiri uspješna starta u duelu, sedam presječenih lopti, 84% točnih dodavanja, nula napravljenih prekršaja te dva zabijena gola uz konačnu ocjenu 9.3, statistički je presjek 90 minuta Sergija Ramosa (30) protiv Napolija na San Paolu.

'Čekao sam da bude zeznuto da zabijem'

Real je prošao uz ukupnih 6-2, a da nije bilo kapetana iz obrane, pričala bi se sasvim druga priča.

Taj čovjek je rođeni pobjednik koji je u karijeri skupio 15 trofeja na klupskom i reprezentativnom nivou. Rođeni Andalužanin kapetan je Reala i španjolske reprezentacije te istinski lider.

- Bila je ovo moja 100. utakmica u Ligi prvaka i čekao sam da bude zeznuto da zabijem! Nije bilo lako, ali prošli smo kroz ovo zajedno. Da znamo formulu, sve bi bilo lakše. Ponekad stvari ne idu kako ste zamislili. To se vidjelo u prvom poluvremenu. Možemo biti zadovoljni, ali nećemo zaboraviti greške koje smo napravili - rekao je Realov junak poslije (još jedne) utakmice koju je osobno riješio.

Zadivljujući popis njegovih najvažnijih golova možete vidjeti ovdje. 

Simultanka Ramosa na jugu Italije nije mu prva, a niti zadnja. Prve golove u Ligi prvaka ove sezone sačuvao je za najvažnije trenutke i to one u kojima je Napoli opasno prijetio prvaku Europe eliminacijom. Sergio je stigao do svog desetog gola u 28. utakmici sezone čime je postao četvrti najbolji strijelac kluba ove sezone i to iza ofenzivaca Ronalda, Benzeme i Morate.

Stoper koji je učinkovit poput centralne špice

Nemoćno je Napolijev golman Pepe Reina gledao nebeske skokove svog bivšeg kolege iz 'furije'. Kolege, s kojim se našalio uoči uzvratne utakmice.

- Ma on je opasan samo u 93. minuti - uz smijeh je rekao iskusni čuvar mreže.

Šalu je Sergio shvatio ozbiljno, pa se brže bolje potrudio zabiti dva komada u sat vremena. Pepe je davno ostao bez kose, a i ako je htjela rasti ponovno, poslije golova Ramosa izgubio je i tu šansu zbog stresa.

Tamo gdje Ramos prođe, trava i kosa ne rastu.

Usporedbe radi, Karim Benzema je ove sezone odigrao 34 utakmice i zabio 15 golova, dok stoper Sergio Ramos u 28 susreta ima 10 golova.

U karijeri je zabio više od Andresa Inieste

Ne postoji drastična razlika, a kad u priču uključimo i 'težinu' postignutih golova, tada iz cijele priče Ramos izlazi kao pobjednik. 

Zabijao je on Barceloni za 1-1 na Nou Campu, spašavao Real u Uefinom Superkupu te na kraju presudio Napoliju s dva gola. Jedan je pripisan Driesu Mertensu kao autogol, no sasvim je jasno kako je to Ramosovo djelo.

Bio mu je ovo 81. gol u karijeri što znači da ima devet više od Andresa Inieste. Barcelonin čarobnjak u svojom briljantnom nogometnom CV-u broji 72 zabijena gola, a riječ je o jednom od najboljih veznjaka svih vremena! 

'Ako imate nekih problema, zovite mene'

U 100 odigranih europskih utakmica za Real, zabio je 12 golova, od čega osam glavom. U posljednjih šest asistirao mu je Nijemac Toni Kroos. Ove je sezone po prvi put u karijeri zabio dvocifren broj golova.

Još nije poznato što je to i kome poručio u jednoj od svojih prijašnjih proslava, ali 'slobodan prijevod' bi bio:

- Ako imate nekih problema koje treba riješiti, zovite mene.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...