Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
13 komentara

Trofejni i nerazdvojni tandem: Fantela i Marenić poput braće

Ovaj sport nije samo utrka, treba sinkronizirati brod, tri jedra, dva čovjeka, a da sve funkcionira po raznim razinama vjetra i valova, rekao je Šime Fantela

Sailing - Men's Two Person Dinghy - 470 - Race 3/4
Foto: BRIAN SNYDER/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
13 komentara

Išli smo zajedno u gimnaziju kad se Igor s Cresa preselio u Zadar, živjeli zajedno u studentskom domu u Zagrebu, a onda i kod mene u Zadru. Tek prije tri godine smo se preselili svatko na svoju stranu. Imam brata, a imam i Igora, nasmijao se Šime Fantela.

- Ovaj sport nije samo utrka, treba sinkronizirati brod, tri jedra, dva čovjeka, a da sve funkcionira po raznim razinama vjetra i valova - objašnjava Fantela.

Naš najpoznatiji jedriličarski dvojac, Šime Fantela i Igor Marenić, trenutno su vodeći u klasi 470 nakon desetog plova. Zadržali su prvo mjesto s 11 bodova prednosti pred Grcima Mantisom i Kagialisom te 13 pred Australcima Belcherom i Ryanom.

Sailing - Men's Two Person Dinghy - 470 - Race 6/7/8 | Autor: Benoit Tessier/REUTERS Foto: Benoit Tessier/REUTERS

Obojica su počela jedriti u klasi Optimist, a od 2001. su zajedno u klasi 470, jednoj od najzahtjevnijih olimpijskih klasa. Baš je olimpijska medalja bila jedino što im nedostaje, ali od danas se i to promijenilo. Imaju zlato u rukama, prava kruna sjajnih karijera.

Tema: Olimpijske igre Rio de Janeiro 2016.

Message