Sport

Komentari 1

Tsakalou: Ovo je novo za mene, ali svejedno igram bez pritiska

Tsakalou: Ovo je novo za mene, ali svejedno igram bez pritiska

Odigrale smo odličnu utakmicu u kojoj smo pokazale za što smo sposobne i koliko smo zapravo jaka ekipa. Za ovakve utakmice treniramo svaki dan te smo presretne rezultatom, rekla je Dijana Mugoša

Ni dug put, ni neobičan termin nisu smetali rukometašicama Podravke koje su odigrale još jednu izvanserijsku utakmicu i srušile njemački Thüringer (34-28) za polufinale EHF kupa.

Prvi se oglasio nakon pobjede trener Zlatko Saračević:

- Čestitam curama, odigrale su fenomenalnu utakmicu. Igrale su hrabro, svaka od njih je dala sve od sebe. Došli smo ovdje da pobijedimo, a ne da branimo prednost iz Koprivnice. Svaka od njih koja je izašla na teren iskoristila je svoju priliku bez obzira na minutažu. Bravo još jednom za moje cure.

Oglasile su se i najbolje igračice utakmice. Prva je bila Dijana Mugoša koja je zabila šest golova:

- Odigrale smo odličnu utakmicu u kojoj smo pokazale za što smo sposobne i koliko smo zapravo jaka ekipa. Za ovakve utakmice treniramo svaki dan te smo presretne rezultatom. Čestitke još jednom cijeloj ekipi. 

Oduševljena je bila i Grkinja Lamprini Tsakalou koja je zabila isti broj golova kao i Mugoša, no u Podravci su posebno zadovoljni njenom obranom. 

- Sretna sam i zadovoljna te ponosna na svoju ekipu što smo izborile svoje mjesto u četiri najbolje ekipe EHF Kupa. Ovo je novo iskustvo za mene i spremna sam za izazove koji su ispred mene i ekipe. U obje sam utakmice igrala bez pritiska te vođena svojim instinktom te se to pokazalo dobrim. Iako je ovo uspjeh za Podravka Vegetu, još je dalek put do finala te se ne smijemo opuštati. 

Polufinalni susreti na programu su 4. ili 5. te 11. ili 12. travnja. Prva utakmica igrat će se u Ikastu gdje ih čeka danski Herning-Ikast, a uzvrat u Koprivnici.

Najčitaniji članci