Obavijesti

Sport

Komentari 1

Tucak: Ne žalimo specijalno, pa bilo je i nekoliko krasnih golova

Tucak: Ne žalimo specijalno, pa bilo je i nekoliko krasnih golova

To je nedopustivo u ovakvoj utakmici. Mislim na dva-tri gola s vanjskih pozicija, to se u ovakvoj utakmici ne smije jednostavno dogoditi. Vidljivo je da nam nedostaje još igre, utakmica, dosta igrača je od idealne forme, rekao je Tucak nakon poraza od Crne Gore

VIDEO

Početak ovog ljeta hrvatski vaterpolisti neće provesti u Tbilisiju. Osim ako netko od njih u vlastitom aranžmanu ne poželi posjetiti glavni grad Gruzije, u što sumnjamo. Ondje će od 26. lipnja na završnici Svjetske lige igrati osam reprezentacija, ali među kojima neće biti Hrvatske. Napisali bismo i osam najboljih reprezentacija, no budući da će konkurenciju činiti Gruzija, pa možda i Kazahstan, Brazil, a ne, primjerice, i Srbija, Mađarska... U svakom slučaju ni Hrvatska jer je zapela već na prvoj prepreci kvalifikacijskog turnira u Debrecenu izgubivši dobivenu utakmicu protiv Crne Gore nakon izvođenja peteraca 14-15 (10-10) i umjesto u polufinale turnira ići će u razigravanje za pozicije protiv Mađarske u subotu u 15 sati.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:16

- Jedan od razloga jest što smo neke golove jednostavno poklonili suparniku - u prvoj je rečenici puno toga objasnio izbornik Ivica Tucak.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- To je nedopustivo u ovakvoj utakmici. Mislim na dva-tri gola s vanjskih pozicija. To je manjak koncentracije, ali to se u ovakvoj utakmici ne smije jednostavno dogoditi. Vidljivo je da nam nedostaje još igre, utakmica, dosta igrača je od idealne forme i da kao momčad imamo još dosta rezerve. Naravno, nije sve baš tako crno jer bilo je i jako dobrih poteza, s nekim stvarima možemo biti izuzetno zadovoljni, ali generalno gledano razlog poraza je u nekim olako primljenim golovima. U dva smo se navrata s igračem manje i obranili, a onda iz odbijenih lopti primili golove. Jednom na ‘skok-stativu’, drugi put šut Ivovića.

Taj drugi put dogodio se na ulasku u završne dvije minute u koje je Hrvatska uplivala s 10-8, međutim, najbolji crnogorski igrač vratio je nadu Crnoj Gori, a potom sedam sekundi prije kraja Ukropina i izjednačenje. U završnom raspucavanju jedini je promašaj, nažalost, bio onaj hrvatski, najiskusnijeg Xavija Garcije u petoj seriji.

Swimming - 18th FINA World Swimming Championships

- Vidi se poboljšanje u pozicijskom napadu s vanjskim šutem, to me jako raduje, ali itekako i tu ima još puno prostora za napredak. Poboljšanje u odnosu na EP u Budimpešti prije godinu dana. Bilo je nekoliko krasnih golova s vanjskih pozicija, a na tomu moramo i inzistirati. Igrača više moramo malo više poraditi. Nužna nam je veća pokretljivost u prvoj liniji, puno više kretnje. Često nam se zna dogoditi da smo dosta vodoravno poredani u toj tzv. prvoj liniji, to ne smijemo dopustiti. Obrana s igračem manje je generalno zadovoljavajuća. Zato velim da će nam ukupno tri utakmice u Debrecenu biti od velike koristi, a onda slijedi i rad nakon ovog turnira - kazao je izbornik koji će morati uglazbiti svoj orkestar do sredine veljače kada će isti u Rotterdamu tražiti put do Olimpijskih igara u Tokiju.

- Dosta je još posla ispred nas, ništa ovaj rezultat u tom pogledu bitnije ne mijenja. Štoviše, nama se vremenski gledano sam završni turnir Svjetske lige i ne uklapa savršeno, tako da ne žalimo specijalno, ali zato moramo izvući pouke za malo više koncentracije. Uvjeren sam da do Rotterdama možemo biti puno bolji. Dogovorili smo i sparing s Amerikancima prije odlaska u Rotterdam.

Ostali rezultati:

Francuska - Grčka 3-12

Italija - Mađarska 9-8

Subota, 9. siječnja – polufinalni dan:

(15.00) Hrvatska – Mađarska (za mjesta)

(16.45) Srbija – Francuska (za mjesta)

(18.30) Crna Gora – Italija (polufinale)

(20.15) Španjolska – Grčka (polufinale)

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu
Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša
LJUBAV NEMA GRANICA

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša

Endrick i njegova djevojka obavezno moraju reći jednom drugom "volim te" u svakoj situaciji. Tu su i neke druge klauzule koje bi se trebale pobrinuti kako će ovom tinejdžeru uvijek prave stvari ostati prioritet