Obavijesti

Sport

Komentari 86

Tucak: Sad mi nije ni do života, a moramo igrati za plasman... Dolazi nam smjena generacija

Tucak: Sad mi nije ni do života, a moramo igrati za plasman... Dolazi nam smjena generacija

Još sam vruć, ali moramo dignuti glave i ići dalje. Nemam što zamjeriti igračima, borili su se kao lavovi, živjeli za ovo. Koliko su samo imali energije da izvučemo ovo i odemo do kraja, rekao je Tucak nakon poraza

VIDEO

Nismo uspjeli u najvažnijem koraku, nismo bili dovoljno kvalitetni da bismo dobili ovako velebnog protivnika kakva je bila Mađarska. Žao nam je svima jer htjeli smo puno više, ali bolje od ovoga nije išlo, bile su prve riječi koje su izašle iz izbornika Ivice Tucka zu mikrofon HRT-a nakon poraza od Mađarske 11-15 u četvrtfinalu Olimpijskih igara.

'Barakude' bez medalje: Razbio nas je jedan mađarski igrač
'Barakude' bez medalje: Razbio nas je jedan mađarski igrač

- Još sam vruć, ali moramo dignuti glave i ići dalje. Nemam što zamjeriti igračima, borili su se kao lavovi, živjeli za ovo. Koliko su samo imali energije da izvučemo ovo i odemo do kraja. No nismo odigrali dobro iako smo otvorili OK i do sredine druge četvrtine kontrolirali rezultat. Onda smo pred kraj poluvremena primili neoprezan gol, jedan pa drugi, pa se čupali, vraćali, jurili... Ta su dva gola usmjerila utakmicu. Previše je bilo golova, a mi s njima ne možemo tako. Pa još i izrađene šanse koje smo promašivali.

Hrvatsku je razbio jedan igrač, Krisztian Manhercz zabio nam je sedam golova iz osam udaraca.

- Mi smo odlučili zatvoriti njihovu desnu stranu i u tome smo uspjeli. Dogovor je bio da u pokretljivoj zonskoj obrani ne primimo gol iz igre, pa neka zabiju s igračem više koliko mogu. Na kraju nam je pala koncentracija i ulazilo je i što treba i što ne treba. Činilo se do kraja treće da možemo uhvatiti zaostatak, ali ti golovi iz daljine, pogotovo onaj Vamosa, maknuo nas je iz utakmice. 

Water Polo - Men - Quarterfinal - Hungary v Croatia

Umjesto najavljene i željene borbe za medalje čekaju nas još dvije utakmice za plasman počevši od Crne Gore u petak u 7:00.

- To je ludost, nema baš nikakvog smisla. Nije mi trenutno do života, a kamoli do takvih utakmica. Dolazi nam i smjena generacija, željeli smo ovo odraditi zbog Xavija, nažalost, nismo uspjeli.

Maro Joković u utakmici za broncu Mađarima je prije dvije godine na SP-u zabio šest golova, danas tek jedan.

- Nismo držali ritam s početka utakmice, pali smo fizički, a igrač više bio nam je relativno bezidejan. Jedan igrač zabio nam je sedam golova. Ostavili smo previše prostora njihovim šuterima koji su opravdali ubojiti status. To nas je koštalo, kao i Nagy koji je obranio četiri-pet zicera i pokazao da je svjetska klasa. Ovo je veliko razočaranje i podbačaj - priznao je Joković koji spada u grupu starijih igrača...

- Još sam pod dojmom i ne bih sada o budućnosti. Imat ćemo vremena za razgovarati i analizirati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 86
VIDEO

Veselio se debiju pa ga sa staze odvezli u nosilima: Težak pad švicarskog skijaša u kombinaciji
NESRETNI YANNICK

Veselio se debiju pa ga sa staze odvezli u nosilima: Težak pad švicarskog skijaša u kombinaciji

Krenuo je s utrkom spusta pa završio u ogradi, ali tamo nije stao već se 'klizao' niz padinu, a prije nego što su Chabloza poslali u bolnicu, imobilizirali su mu ruku.

Igor Krajina olimpijski trener, Tot i Govorčinović kandidatkinje
PARIŠKI CIKLUS

Igor Krajina olimpijski trener, Tot i Govorčinović kandidatkinje

Od strane Hrvatskog olimpijskog odbora trener KKK Marsonia Igor Krajina dobio je status olimpijskog trenera te je promoviran u IV. kategoriju, odnosno u kategoriju kvalitetnog trenera
Norvežani srušili Španjolsku, Švedska jako blizu polufinala
RUKOMETNI EP

Norvežani srušili Španjolsku, Švedska jako blizu polufinala

Norvešku su do važne pobjede predvodili Sebastian Barthold sa šest golova, Magnus Gullerud s pet pogodaka, te Sander Sagosen sa četiri gola, dok je kod Španjolske najefikasniji bio Jorge Maqueda