Obavijesti

Sport

Komentari 19

Tucak za desetku! Broncom na EP-u došao do 'cenera' medalja

Tucak za desetku! Broncom na EP-u došao do 'cenera' medalja
1

JUBILEJ Nakon osam godina vaterpolisti su osvojili medalju na EP-u, Tuckovu desetu otkako je izbornik. A sve je počelo nakon što je 2012. naslijedio mentora Ratka Rudića...

VIDEO

Ne bojim se ničega, ni usporedbi ni obaveza koje me čekaju. Nikad mi neće biti ispod časti pitati Rudića za savjet, rekao je Ivica Tucak nakon što je 2012. imenovan za Ratkova nasljednika na klupi hrvatske vaterpolske reprezentacije.

Upravo je Rudić sjedio uz Tucka na subotnjoj utakmici protiv Italije u borbi za brončanu medalju na Europskom prvenstvu u Barceloni i gledao kako mu igrači, na čelu s pomoćnikom Milom Smodlakom uz bazen, donose jubilarnu desetu veliku medalju otkako je preuzeo “barakude”.

Turnir u katalonskoj prijestolnici zaokružio je dosadašnji dio njegova mandata u kojemu je osvojio zlatne medalje na Mediteranskim igrama, Svjetskom prvenstvu i Europskom kupu.

Jači od egzekucije

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Moram iskoristiti priliku i čestitati momcima i mom stožeru, kolegama. Mislim da smo odigrali jednu fantastičnu, briljantnu utakmicu u jednoj rijetko viđenoj egzekuciji. Ja se više neću vraćati na to. Kad sam rekao "egzekucija", oni koji su pratili vaterpolo i koji ga znaju vidjeli su što znači egzekucija u vaterpolu. Ali bili smo jači od toga - komentirao je Tucak suđenje u utakmici za brončanu medalju, u kojoj su Talijani čak 18 puta imali igrača više.

Strašno je Ivica želio doći do svoje desete medalje s Hrvatskom u Barceloni, prekinuti niz od četiri uzastopna poraza na prvenstvima Starog kontinenta u borbi za broncu i osam godina sušnog razdoblja bez medalje na tom natjecanju.

- Uspjeli smo se dignuti u dva dana, imali smo mnoštvo razgovora, individualnih i kolektivnih s igračima. Neposredno pred odlazak na utakmicu rekao sam im: "Momci, ova medalja za nas zaista ima zlatni sjaj. Moramo napraviti sve da je uzmemo". Komplimenti momcima od srca, zaista su odigrali fantastičnu utakmicu, mom stožeru, svima. Ovo je jedan veliki rezultat za nas bez obzira na to što nije zlato, ne može uvijek biti zlato. Kontinuitet ostvarivanja velikih rezultata i dalje je iza hrvatske vaterpolske reprezentacije i naravno da mi nećemo stati na ovome - poručio je Tucak za HRT nakon subotnje bitke protiv Italije koju su “barakude” srušile 10-8.

- Konačna ocjena prvenstva? Mislim da je odlična. Odigrali smo fantastičan turnir, ostvarili pet glatkih pobjeda, i to protiv Grčke, Crne Gore i Italije, uz jedan poraz. Naše ponašanje i način na koji su se igrači borili u bazenu i predstavljali našu državu... Ja moram biti ponosan na izvedbu i na sve ovo. Ponavljam, u ovom trenutku, iako je bronca, za nas je jedan veliki rezultat. Ja sam presretan. Malo ćemo se odmoriti i idemo dalje - rekao je Tucak, koji ne žali za izgubljenim polufinalom protiv Srbije:

Dobit ćemo Srbe opet...

- Nema žala, tad se dogodilo što se dogodilo, nismo imali dovoljno snage i koncentracije protiv jednog protivnika koji je fantastičan. Ja respektiram Srbiju, ali znam da je možemo dobiti. Dobili smo je triput zaredom, dobit ćemo je ponovno, u to nema dvojbe. Oni su tada bili bolji, ja im čestitam od srca i više nema vraćanja na to. Ovo je jedan veliki rezultat za nas.

Da, s Tuckom na kormilu “barakudama” se smiješe novi uspjesi. Pa neka dođe i do novih jubileja...

Deset medalja Ivice Tucka s Hrvatskom:

  • 2013. - Mediteranske igre - zlato
  • 2013. - Svjetsko prvenstvo - bronca
  • 2014. - Svjetski kup - bronca
  • 2015. - Svjetska liga - srebro
  • 2015. - Svjetsko prvenstvo - srebro
  • 2016. - Olimpijske igre - srebro
  • 2017. - Svjetska liga - bronca
  • 2017. - Svjetsko prvenstvo - zlato
  • 2018. - Europski kup - zlato
  • 2018. - Europsko prvenstvo - bronca
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
Unosna plaća: Koliko je Goran Ivanišević zaradio uz Đokovića?
RAZLAZ UZ DUBOKI DŽEP

Unosna plaća: Koliko je Goran Ivanišević zaradio uz Đokovića?

Nesreća je što se samo pobjede broje. Ne valja finale, kao da nisi ni došao na turnir. Tu je stres, uvijek sam ja kriv za sve, kazao je Ivanišević o suradnji s Đokovićem kojoj je i službeno došao kraj