Obavijesti

Sport

Komentari 623

Splićanin u neredima zadobio frakturu lubanje, već operiran

Splićanin u neredima zadobio frakturu lubanje, već operiran
9

Jedan je navijač iz Hrvatske s teškom ozljedom glave noćas operiran, njegov kolega zadržan je na promatranju u sarajevskoj bolnici Koševo u polusvijesnom stanju...

VIDEO

Prijateljska utakmica između Hajduka i Željezničara kojom je trebao biti obilježen 90. rođendan sarajevskog kluba završila je velikom sramotom za navijače oba kluba i prije sučeva zvižduka. Epilog užasnih nereda na samom stadionu i ulicama oko Grbavice je mnogo ozlijeđenih među kojima ima i onih s teškim ozljedama glave.

Prema posljednjim informacijama u bolnicu na Koševu je zaprimljeno devet ljudi, među kojima šest iz Hrvatske i trojica iz Sarajeva. Dvojica Splićana zadobila su teže ozljede glave i preko noći je bolničko osoblje imalo pune ruke posla. Jedan navijač Hajduka je u bolnicu dovezen bez svijesti, a nakon snimanja glave zadržan je na promatranju. Kako piše Slobodna Dalmacija najteže je ozlijeđen M.B. (28). On je zbog frakture lubanje noćas i operiran, a pretpostavlja se da je u neredima dobio udarac kamenom u glavu.

- Radilo se o kompliciranoj frakturi lubanje, ali liječnici kažu kako je operacija bila uspješna i kako je pacijent došao svijesti - kazala je glasnogovornica bolnice Biljana Jandrić.

Preostali navijači iz Hrvatske zaprimljeni u sarajevsku bolnicu imali su uglavnom posjekotine te su nakon kliničke obrade pušteni iz bolnice. Među lakše ozlijeđenima je i jedan maloljetni navijač (14) Željezničara koji je na stadionu zadobio ubodnu ranu nožem i samo srećom nije teže ozlijeđen.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Torcida iz BiH napala navijače Željezničara

Manja grupa navijača Željezničara stavljala je transparente na južnoj tribini stadiona Grbavica, kada je nešto više od sat vremena do početka prijateljske utakmice s Hajdukom došla grupa od 200-tinjak navijača Hajduka. Kako su potvrdili iz "Željezničara" na izvanrednoj press konferenciji, navijači koji su započeli nerede bili su s područja Livna i zapadne Hercegovine, dok među njima nije bilo navijača iz Hrvatske. Navodno je tu bila tek manja grupa njih koji su došli, uredno kupili karte i čekali početak utakmice, ali nisu sudjelovali u neredima.

- Nitko još ne zna otkud oni na toj tribini ni tko ih je doveo. Tu je bila manja grupa naših navijača i nekoliko zaštitara. Ovi kako su izašli, odmah su ih počeli udarati jer su u tom momentu bili brojčano nadmoćniji. Potrgali su im i navijačke transparente - ispričao nam je jedan od očevidaca način na koji su počeli neredi koji su se nakon toga preselili na ulicu ispred stadiona gdje je veća grupa domaćih navijača napala Torcidaše koji su tek pristizali. 

Tu je došlo do žestokih sukoba, letjele su flaše, kamenje, baklje i drugi predmeti. Problema u intervenciji imale su ekipe hitne pomoći, napadnuto je i nekoliko novinarskih ekipa, a jednog od fotoreportera navijači su ganjali s nožem. Čule su se eksplozije pirotehničkih sredstava, oštećeno je nekoliko automobila i kombi vozila.

- Užas! Nas je bilo pet na njih 1000. Tamo se nije znalo tko koga tuče i odakle lete predmeti - čuli smo razgovor policajaca koji su pristizali u pojačanje kolegama koji su osiguravali izlazak navijača Hajduka sa stadiona.

U bolnici imali pune ruke posla

Do 18:30 primili smo osam pacijenata. Njih šest bilo je lakše ozlijeđeno, jednom je obavljen CT i neko je vrijeme bio u polusvjesnom stanju koje se i dalje prati, dok je jedan pacijent zadobio udarac u glavu, u težem je stanju i tijekom večeri će biti upućen u operacijsku salu - kazala nam je sinoć prije operacije glasnogovornica Kliničkog centra Koševo Biljana Jandrić potvrdivši kasnije kako je jedan od ozlijeđeni s težom ozljedom glave operiran tijekom noći, dok će drugi pacijent u određenoj polukomi biti zadržan na promatranju.

Glasnogovornik policije Irfan Nefić potvrdio je da je među teže ozlijeđenim jedan policajac. Kako neslužbeno doznajemo, prvih pet dovezenih u bolnicu bili su navijači Hajduka.

Torcida izvedena pod policijskom pratnjom

Tri autobusa, nekoliko kombija i osobnih automobila koji su bili osiguravani u krugu stadiona izvedeni su pod jakom policijskom pratnjom iz Sarajeva prema prijevoju Ivan Sedlo na kojem je ranije zaustavljena grupa navijača iz Splita. Navijači koji su izlazili bili su mahom iz BiH, nosili su zastave hrvatskog naroda u BiH te zastavu Vatikana.

- S Hajdukom smo u odličnim odnosima, igrači su danas prijateljski primljeni šetajući Sarajevom, navijači iz Splita nisu ni došli i imamo osnovu da sumnjamo kako su ovi neredi smišljeni i politički motivirani - kazao je član Uprave Željezničara Gradimir Gojer nakon što je nešto ranije skupa sa sportskim direktorom kluba Dželaludinom Muharemovićem, te gradonačelnikom Sarajeva molio predstavnike Hajduka da se utakmica ipak odigra. 

Predstavnici kluba iz Splita bili su pak izričiti i kazali su da neće igrati ako na stadion ponovno ne uđu njihovi navijači. Kako smo čuli dok su trajali pregovori, pojedini igrači i članovi uprave dobili su pozive od predstavnika Torcide u kojima im je poručivano da ne igraju. Kako nam je kazao jedan od očevidaca, predstavnik navijača koji su započeli nerede poručio je preko ograde igračima: 

"Ne dolazite u Split ako šutnete loptu večeras!".

Devet ozlijeđenih, oštećeno 14 vozila, no nema uhićenih?!

Kako nam je kazala glasnogovornica Kliničkog centra Koševo, do 22 sata je primljeno ukupno devet pacijenata, od kojih je šest njih iz Hrvatske. Jedan ozlijeđeni iz Hrvatske tijekom noći je operiran jer ima težu ozljedu glave, dok će ostali biti pušteni na kućno lijećenje. Među ozlijeđenim hrvatskim državljanima dva su iz Splita, dva iz Zadra, jedan iz Metkovića te jedan iz Bjelovara.  Prema dostupnim inofrmacijama oštećeno je 14 vozila sa hrvatskim i BiH registracijama. No nevjerojatno je da se nakon strave na ulicama oko Grbavice policija BiH nije potrudila nekoga uhititi. Naime, niti jedan od sudionika izgreda nije završio iza rešetaka. Zašto? To vjerojatno zna samo policija BiH. Nevjerojatno!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 623
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu