Obavijesti

Sport

Komentari 126

Tudor najavio derbi: Rijeka je uložila puno, no spremni smo

Tudor najavio derbi: Rijeka je uložila puno, no spremni smo
1

Benko im je broj jedan, tu je i izvanredni Alispahić, imaju Tomečaka koji je zabio izvanredan gol, Kneževića koji dominira iskustvom, najavio je Tudor jadranski derbi

VIDEO

Uoči 'jadranskog derbija', u kojem neće moći računati na Vršajevića i Bencuna, Igor Tudor nakratko se osvrnuo na susret protiv Turnova, koji po njemu nije adekvatno ocijenjen. 

- Moj dojam i podaci koje ću vam podastrijeti daju mi za pravo da kažem kako smo odigrali jednu dobru utakmicu. Posjed lopte bio je 60-40 u našu korist, odnos udaraca na gol 16-5 također u našu korist, s tim da su Makedonci imali samo dva udarca u okvir, jedan iz penala i drugi glavom pred sam kraj susreta. Imali smo i 625 dodavanja, a prosjek naše lige je 300-400 - otkrio je Tudor i dodao:

- Bili smo, dakle, puno bolji, odigrali smo jednu dobru utakmicu. Nije to bila briljantna utakmica, ali ne želim da se omalovažava trud mojih momaka, koji su dali sve od sebe. Možda su neki očekivali da nakon Zadra protiv 'sela od 900 stanovnika' napravimo 20 šansi i postignemo 10 golova, no ne može se kreirati priča iz neznanja ili iz zloće i predstavljati kao nešto što to nije. Dali smo dva gola, imali smo vrlo izgledne šanse Maglice, Kouassija i Sušića, količina trke je bila puno veća nego protivnička i uz to smo prikazali stil igre koji ja forsiram, stil u kojem mi dominiramo. Naši mladi igrači bili su pod utjecajem terena, koji je takav kakav je, te posebno nenogometne atmosfere, bez podrške publike s tribina. Možda su i oni koji nas kritiziraju bili pod dojmom praznog stadiona, bez bodrenja i pritiska s tribina, koji bi našim šansama dali jednu drugu dimenziju.

Tudor je zadovoljan s puno toga, a nezadovoljan samo jednim detaljem. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Nedostajalo nam je drskosti i ciničnosti, malo odlučnosti da se u situacijama dva na dva, ili jedan na jedan napravimo razliku.

Dolazi Rijeka s opasnim Benkom

Rijeka je u sezonu ušla goropadno, u dva ogleda postigli su osam golova, od čega je Benko sam postigao pet.

- Uložili su velik novac i normalno je da se to odrazi i na kvalitetu momčadi i na rezultati. Novac diktira puno u nogometu, oni su ga uložili, napravili puno, stvorila se euforija oko njih i sada nam dolaze velikog apetita. No mi smo spremni, ja bih rekao da smo u dobrom momentu i da ćemo znati odgovoriti na ono što nas čeka. Poznavajući Keka i njihovu igru, neće se oni baš doći nadigravati s nama, bazirat će se na obranu i pokušati svojom kvalitetom na kontre ugroziti našu obranu.

Za razliku od mladih i neiskusnih igrača koje ima na raspolaganju Tudor, Kek dolazi s plejadom iskusnih igrača koji znaju kako se igraju ovakve utakmice. 

- Normalno je da mi ne možemo očekivati od jednog Bencuna, Kiša, Mujana..., da kao najbolji juniori odmah rješavaju ovakve derbije, ali mladost nosi jedno, kao i rad i kvaliteta, a iskustvo drugo. Sve su to faktori koji utječu na rezultat i na predstavu. 

Zadar je pokušao grubom igrom preplašiti Hajdukovu mladost, na što je Tudor burno reagirao u nekoliko navrata, pa je na koncu i isključen.

- Suci su ti koji bi to trebaju korigirati. Ja ću raditi na sebi i svom odnosu prema sucima, no s druge strane teško je čovjeku protiv nagona i nepravde. Kad to osjetiš, teško je ne reagirati. To je ljudski, teško je protiv nagona, a mislim da mene nagon ne vara.

Hajduk je želio dovesti Maleša

O momčadi Rijeke je govorio biranim riječima. 

- Benko je broj jedan, tu je i izvanredni Alispahić, Jugović, mali Nigerijac je hitar i nezgodan, imaju Tomečaka koji je zabio izvanredan gol, Kneževića koji dominira iskustvom, Maleša kojeg smo mi željeli dovesti, ali nismo mogli financijski zatvoriti tu priču, odličnog Brezovca... Rijeka s pravom ima velike apetite - kazao je Tudor, koji je otkrio i kako mu je predsjednik Brbić obećao da će se nakon koncerta Rogera Watersa u utorak teren mijenjati. 

Za kraj je ponudio i jednu intrigu, na pitanje kako komentira veliki broj prelazaka igrača Dinama u Rijeku, kazao je uz osmjeh:

- Stvorilo se tu jedno lijepo prijateljstvo. Normalno je da se prijateljstva stvaraju, ha, ha, ha...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 126
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener