Obavijesti

Sport

Komentari 13

Tuga u kampu Vatrenih: Igrače su tragedije dodatno zbližile...

Tuga u kampu Vatrenih: Igrače su tragedije dodatno zbližile...
4

CRNI FLOR? Nakon Srnina, otac je jučer preminuo i treneru golmana Marijanu Mrmiću. Protiv Čeha će sutra možda zaigrati s crnim florom oko ruke...

VIDEO

Tek što se Darijo Srna vratio, stigla je nova loša vijest hrvatskoj ekspediciji u Dauville. Umro je otac Marjana Mrmića, trenera golmana. I on je odmah otputovao u Hrvatsku.

Dobre i loše stvari, euforija i tuga miješaju se nekako već tjednima u hrvatskoj reprezentaciji. Zapravo - otkako je Čačić postao izbornik. Samo nekoliko dana nakon imenovanja umrla mu je majka.

Seriju je nazad nekoliko tjedana nastavio Lovre Kalinić, koji je morao na dva dana napustiti pripreme u Sv. Martinu jer mu je preminuo punac. Potom je Domagoj Vida u Rovinju doznao da mu je preminuo ujak. Otišao je, naravno, na sprovod.

I ona euforija veličanstvene pobjede protiv Turske trajala je svega sat vremena. U pariškoj zračnoj luci, gdje su igrači čekali let za Pariz, do Srne je došla tragična vijest da mu je tijekom utakmice preminuo otac.

Veselje zbog pobjede pretvorilo se u suze. Srnu vole igrači, kapetan je reprezentacije i njegov gubitak je i gubitak cijele momčadi.

Gubitak za gubitkom

- Je, zaista je tako, jer mi smo vam kao velika obitelj. Kad netko izgubi od nas izgubi nekog bliskog, svima nam je teško - rekao je Domagoj Vida i dodao:

- Sve to što se dogodilo bit će nam samo dodatan motiv, da za kapetana odigramo još bolje, da ga vratimo na razinu na kojoj je bio. Vjerujem da će on biti pravi, naš pokretač.

U utorak kasno navečer Srna se vratio u kamp i stavio na raspolaganje izborniku Čačiću, a već jučer poslijepodne bio je na treningu. Tužan, sjetan, iz aviona se vidjelo koliko mu je teško. Izašao je iz autobusa među posljednjima, a u prvih 15-ak minuta treninga, koliko mediji smiju biti prisutni, nije progovorio niti jednu jedinu riječ.

A to je nezapamćeno, Srna je uvijek generator dobre atmosfere. Proživljava teško razdoblje... 

A opet, hrvatska delegacija nije bila kompletna na treningu. Marjan Mrmić prepustio je Subašića, Kalinića i Vargića suradnicima i otišao kući. Kad je čuo novu tužnu vijest, Ante Čačić ga je zagrlio i izrazio mu sućut. 

Hoće li Srna igrati?

Ovaj put nije mogao otići na sprovod, utakmica s Česima je već sutra u 18 sati, a na njoj će biti i Mrmić. Plan je da na dan utakmice dođe izravno u St. Etienne, poprište naše sljedeće utakmice.

- U takvoj situaciji nastane velika praznina, dobro je biti okružen bliskim ljudima, a mi u reprezentaciji to jesmo - rekao je tužnim glasom Čačić.

Od početka njegova mandata igrači i stožer pretrpjeli su velike gubitke, no koliko god zvučalo morbidno, sve je to na neki način zbližilo igrače. Za naše mušketire, kako se vole zvati, vrijedi ona mušketirska

- Unus pro omnibus et omnes pro uno. Jedan za sve i svi za jednoga. I nema sumnje da će se svi solidarizirati s Mrmićem, kao što su stali uz Vidu, Kalinića i Srnu. Tako to ide u obitelji...

- Mislim da će sve ovo momčad još više mobilizirati, a to bi mogao biti poticaj zajedništvu - rekao je izbornik Čačić.

Ova momčad pokazala je da je jaka unatoč tragedijama koje su je pogađale. Pokazat će se to već protiv Češke u petak, utakmica za koju se još ne zna hoće li igrati Darijo Srna.

- Vidjet ću se s njim, popričat ćemo i zajedno donijeti odluku. Velik je to šok. No poznavajući Darija, koji je znao da mu je otac teško bolestan, može se pretpostaviti da će biti spreman za Češku. Svi mu trebamo odati počast, on je pravi kapetan - rekao je Čačić.

Crni flor ili ne?

U reprezentaciji još nisu odlučili hoće li u petak protiv Češke istrčati s crnim florom na ruci u spomen na svoje bližnje. Odluče li se za to, predstavnik saveza morat će na sastanku ujutro uoči utakmice zatražiti posebnu dozvolu Uefina delegata.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Payet ga pokosio: Ronaldo je u suzama morao napustiti teren
VIDEO

Payet ga pokosio: Ronaldo je u suzama morao napustiti teren

PAYET GA "POKUPIO" Cristiano Ronaldo ozbiljno je ozlijedio koljeno već u devetoj minuti pariškog finala nakon starta Dimitrija Payeta. Ponajbolji nogometaš svijeta morao je izaći iz igre

Najezda moljaca na Stade de Franceu smetala je finalistima
VIDEO

Najezda moljaca na Stade de Franceu smetala je finalistima

BJEŽI OD MENE Deschamps, Griezmann i ostali pri izlasku na teren Stade de Francea borili su se s navalom - moljaca. Lijepe se na korner-zastavice, golove, reklame...
Drama kraj hotela Francuske: Policija uništila sumnjivu torbu
IGRAČI U STRAHU

Drama kraj hotela Francuske: Policija uništila sumnjivu torbu

Nekoliko metara od hotela u kojem je smještena francuska nogometna reprezentacija ostavljena je sumnjiva torba. Francuska policija ju je raznijela, a kasnije se ispostavilo da je bila lažna uzbuna