Obavijesti

Sport

Komentari 83

Turci mogu početi pakirati kofere: Ramsey i Roberts zabili za pobjedu Velšana u Bakuu

Turci mogu početi pakirati kofere: Ramsey i Roberts zabili za pobjedu Velšana u Bakuu
4

Velšani su pokazali svoje najbolje izdanje i potopili Tursku s 2-0. Kraj utakmice obilježilo je i naguravanje igrača pa je portugalski sudac imao pune ruke posla i podijelio nekoliko žutih kartona

U dvoboju drugog kola A skupine Eura nogometaši Walesa su u Bakuu svladali Tursku s 2-0 (1-0).

POGLEDAJTE VIDEO: Prvi gol Schicka Škotima

Pokretanje videa...

Prvi gol Schicka Škotima 00:59

Pobjedničke golove za Velšane zabili su Aaron Ramsey (42) i Connor Roberts (90+5). U 61. minuti Velšanin Gareth Bale je promašio penal.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Turska je u drugom poluvremenu podigla svoju igru, ali to nije bilo dovoljno. Wales je odigrao jako dobru utakmicu, stalno su prijetili te unatoč činjenici da nisu iskoristili sve svoje prilike zasluženo su slavili na kraju. 

Euro 2020 - Group A - Turkey v Wales

Igrači Walesa potpuno su nadigrali Tursku, osim što su promašili nekoliko odličnih prilika, Gareth Bale je u 61. minuti promašio i penal.

Već u 6. minuti Gareth Bale je odlično uposlio Aarona Ramseyja, koji se našao sam pred turskim vratarom ali njegov udarac iz blizine obranio je Ugurcan Cakir.

 Nova prilika za Wales u 13. minuti, a u njoj se našao Kieffer Moore, koji je zabio izjednačujući gol protiv Švicarske u prvom kolu. Centaršut na drugu stativu Kieffer Moore je glavom poslao iznad gola.

Euro 2020 - Group A - Turkey v Wales

 U 24. minuti opet je u velikoj prilici Aaron Ramsey, koji je s 11 metara pucao iznad gola, a asistent je ponovno bio Bale.

 Gareth Bale je u 37. minuti presjekao loptu na centru i poveo kontru s još dvojicom suigrača, ali stoper Söyüncü, koji igra u Leicesteru, odlično je reagirao pred svojim kaznenim prostorom i spasio situaciju.

 Suradnja Aarona Ramseyja i Garetha Balea napokon je urodila pogotkom u 42. minuti. Bale je s desnog boka uputio centaršut u prazan prostor, a Ramsey je iz drugog plana utrčao iza leđa turske obrane i s desetak metara zabio za 1-0. 

Euro 2020 - Group A - Turkey v Wales

 Imali su Turci u prvom poluvremenu dvije polušanse, u 9. minuti Burak Yilmaz je pucao s ruba šesnaesterca, ali je lopta završila u bloku. A u 30. Kaan Ayhan nakon kornera pokušava glavom, ali udarac je opet blokiran.

 Početkom drugog poluvremena, u 54. minuti, Turska je mogla izjednačiti. Nakon kornera Kaan Ayhan je glavom proslijedio loptu do Buraka Yılmaza, koji volejom s pet metara puca iznad gola.

 Aaron Ramsey ponovno je bio u šansi u 58. minuti, ali turski golman obranio je i taj pokušaj. 

 No, u 61. Gareth Bale je iz penala, kojeg je sam izborio, mogao potvrditi pobjedu Walesa, ali je poslao loptu preko gola. Zbog toga Velšani su morali strahovati jer u zadnjih deset minuta Turci su opsjedali njihov gol i 88. minuti mogli su izjednačiti. Nakon kornera Merih Demiral je pucao glavom, a golman Ward odlično je obranio. 

Euro 2020 - Group A - Turkey v Wales

Nakon toga Velšani su upropastili dva kontranapada, ali u sudačkoj nadoknadi (90+5) branič Connor Roberts zabija za 2-0, a asistent je opet bio Gareth Bale.

 U ovoj skupini večeras igraju Italija i Švicarska. Wales vodi u grupi s četiri boda iz dvije utakmice i na pragu je plasmana u osminu finala. Italija ima tri boda, Švicarska jedan, dok je Turska s dva poraza i gol-razlikom 0-5 u vrlo teškoj situaciji.

U ovoj skupini večeras igraju Italija i Švicarska.

Wales vodi u grupi s četiri boda iz dvije utakmice i na pragu je plasmana u osminu finala, dok Turska s dva poraza i gol-razlikom 0-5 u vrlo teškoj situaciji.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
2. KOLO EUROPSKOG PRVENSTVA 18:00 , Baku Olimpiya Stadionu
Turska
0 : 2
Wales
43' Ramsey, 90'+5' Roberts
Sortiranje događaja
GOL WALES 90+5'

Nakon izvođenja skraćenog kornera Bale je projurio uz samu gol-aut liniju te je dodao Robertsu koji s nekoliko metara nije mogao promašiti za potvrdu pobjede. 

90'

Pred sam kraj utakmice krenulo je žestoko naguravanje igrača. Čini se da će sudac imati pune ruke posla. 

Yilmaz, Calhanoglu, Davies i Mepham dobili su žute kartone. 

88'

Zaprijetili su Turci pred kraj utakmice. Najviši u skoku bio je Demiral koji je glavom pucao prema golu Walesa, ali Ward je bio siguran te je obranio njegov šut. 

83'

Turski izbornik odlučio se za izmjenu. Izasao je Under, a ušao je Kahveci. 

80'

Još jedna prilika za Wales. Ramsey je ovoga puta asisitirao Baleu koji je u skoku nadvisio svog čuvara, ali njegov udarac glavom otišao je u ruke Cakira. 

Komentari 83