Obavijesti

Sport

Komentari 63

'Turci su u rasulu - dok gube, izbornik Mircea Lucescu zijeva'

'Turci su u rasulu - dok gube, izbornik Mircea Lucescu zijeva'
1

Turci izborniku Lucescuu zamjeraju to što je pozvao 37-godišnjeg Emrea i vratio Ardu Turana, kaže Safet Sušić, trener Alanyaspora. Rakitić neće igrati, Mandžo ipak hoće

VIDEO

Prije točno godinu dana Turke su u praznome Maksimiru spašavale stative. Pogodili smo ih čak četiri puta u samo pola sata. Izvukli su se tad remijem, ali sad izgledaju kao razbijena vojska.

- Hrvatska je puno jača od domaćina. Oni su baš u rasulu, imaju puno problema - poručio je iz Turske Safet Sušić, koji sjedi na klupi tamošnjeg prvoligaša Alanyaspora.

Pape Sušić odlično poznaje turski nogomet, gledao je i njihovu utakmicu protiv Ukrajine.

- Izgubili su dva razlike, ali u toj su utakmici bilo jako oštećeni. Oba ukrajinska gola bila su neregularna, a mogao je sudac svirati i penal za Turke. Svjesni su da su tim porazom praktički izgubili šanse u borbi za Svjetsko prvenstvo. Čini mi se da su se nakon tog poraza predali. Izbornik Mircea Lucescu je na velikom udaru medija. Čak su ga i snimili da je zijevao na klupi dok su gubili od Ukrajinaca - kaže Sušić.

Povukao je Lucescu i neke nelogične poteze.

- U reprezentaciju je nakon nekoliko godina vratio Emrea, koji ima već 37 godina. Mediji mu ne mogu oprostiti ni to što je vratio Ardu Turana, koji je bio izbačen iz kampa pa se nakon toga i oprostio od reprezentacije - dodao je Safet Sušić.

Turci, dakle, “kockaste” dočekuju u teškoj situaciji, ni tradicija nije na njihovoj strani. Protiv nas su igrali osam puta, pobijedili su nas samo na penale u četvrtfinalu Eura 2008. godine. Istina, bila je to i naša najveća i najvažnija međusobna utakmica u povijesti. Ivana Rakitića, koji je lani u Maksimiru Turcima zabio iz penala, a prije devet godina ga je u Beču promašio, neće biti zbog ozljede.

- Raketa osjeća probleme sa zadnjom ložom obje noge. Previše bismo riskirali ako uđe u nova naprezanja - pojasnio je prije puta naš izbornik Ante Čačić.

Upitan je i Mario Mandžukić, on se također ozlijedio u nastavku utakmice protiv Kosova. Sjajni napadač Juventusa ima četiri šava na potkoljenici.

- Poznajući njega, stisnut će zube i biti na raspolaganju - rekao je Čačić, svjestan kako bi najveći problem večeras mogao biti umor.

Hrvatska će utakmicu protiv Turske početi samo 53 sata nakon završetka dnodnevog meča s Kosovom.

- U neravnopravnom smo položaju jer bismo se trebali odmoriti uoči nove važne utakmice, ali moramo se suočiti s tim činjenicama. No utakmica se igra, moramo biti bistri u glavi, spremni i odlučni. Siguran sam da će naši reprezentativci još jednom s posebnim žarom igrati za hrvatski dres, u poticajnoj nogometnoj atmosferi i na podlozi koja im odgovara - rekao je Čačić i dodao:

- Siguran sam da ćemo biti pravi i da će rezultat biti dobar za nas.

Kruno Jurčić jedan je od naših trenera koji su radili u Turskoj.

- Luka Modrić lani je na Euru praktički sam u Parizu pobijedio Turke. Ako bude u takvom izdanju i u izdanju kao što je bio protiv Kosova, onda trijumf neće izostati - kaže Jurčić.

Hrvatska je tri kola prije kraja na vrhu skupine sa 16 bodova, Ukrajina ima 14, Island 13. Ako slavimo u Turskoj, a Ukrajina ne dobije Island u gostima, od Rusije će nas praktički dijeliti samo tri domaća boda protiv Finske.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 63
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu