Obavijesti

Sport

Komentari 2

Turnir u Kataru igrat će se bez gledatelja? HNS-u velika lova

Turnir u Kataru igrat će se bez gledatelja? HNS-u velika lova
1

Hrvatska bi 26. ožujka trebala igrati protiv Švicarske, a 30. ožujka protiv Portugala. Katarcima nije bitna zarada od ulaznica. A to bi, u kombinaciji s korona virusom, moglo značiti i prazne tribine

VIDEO

Turnir nogometaša do 23 godine, koji je trebao biti prvi nastup te hrvatske reprezentacije, pod vodstvom Ognjena Vukojevića, otkazan je. Trebali smo igrati u Dubaiju. Ali turnir A selekcija u Dohi igrat će se, kako sad stvari stoje.

Naime, u HNS-u barataju informacijom da otkazivanje turnira na koji dolaze Hrvatska, Belgija, Portugal i Švicarska, a “vatreni” bi trebali 26. ožujka igrati sa Švicarcima i 30. ožujka s Portugalcima, domaćinu nije opcija.

Pokretanje videa...

Zlatko Dalić objavio popis za turnir u Kataru 08:23

Prevelik je novac u igri, navodno bi HNS za to gostovanje trebao dobiti rekordnih 925.000 eura, a Katarci ionako ne računaju na to da im je presudna zarada od ulaznica.

Jedino im račun može poremetiti ako Svjetska zdravstvena organizacija proglasi pandemiju zbog korona virusa.

Zlatko Dalić objavio je popis igrača za taj turnir. I premda Pašalić, Rebić i Brozović igraju u Lombardiji, koju je talijanska vlada pretvorila u veliku karantenu zbog rastućeg problema s epidemijom korona virusa, a i Badelj igra u Serie A, svi su oni na popisu.

Je li i igrač koji je zabio više od Griezmanna zaslužio poziv?
Je li i igrač koji je zabio više od Griezmanna zaslužio poziv?

- Nadam se da ćemo za dva tjedna putovati u Katar, ali pratit ćemo tijek situacije i tako se ponašati. Tako se sad i ponašamo te smo stavili veći broj igrača na pretpozive da imamo više igrača na raspolaganju ako se što dogodi - rekao je izbornik Dalić.

HNS tvrdi da će igrači iz Italije, kako sad stvari stoje, ići na put s ostatkom momčadi.

Livakovićeve su zamjene opet Lovre Kalinić i Sluga. Iako Kalinić mjesec dana ne brani za Toulouse zbog ozljede, nakon što je cijeli prvi dio sezone bio na klupi Aston Ville.

- Dogovor je s Kalinićem da ga prije put zamijenimo Grbićem ako ne bude branio u svom klubu - rekao je Dalić, koji je odličnom golmanu Lokomotive poslao pretpoziv.

Sastav je zapravo gotovo identičan onome koji je iznio kvalifikacije. Baš kako je najavio. Pretpoziv su dobili prvi strijelac lige Mirko Marić i Rijekin topnik Antonio Čolak.

I dok je Oršić nazadovao u status pretpoziva, Badelj je dobio prednost ispred Roga i Filipa Bradarića, a Livakovićeve su zamjene i dalje Lovre Kalinić (odigrao samo pet utakmica ove sezone, zbog ozljede ne brani ni za Toulouse mjesec dana) i Simon Sluga (u 25 utakmica u Lutonu primio 43 gola, samo tri puta sačuvao mrežu).

'Talijani' zasad putuju, u kadru Dalića su i Grbić, Marić i Čolak
'Talijani' zasad putuju, u kadru Dalića su i Grbić, Marić i Čolak

Neke je iznenadilo ime Domagoja Bradarića (20) na pretpozivu. Naime, sjajni bivši hajdukovac igra redovito za Lille u Ligue 1, igrao je tri utakmice u Ligi prvaka, ima tri asistencije ove sezone, ali i dalje je iza Darija Melnjaka (27), koji, da se razumijemo, također igra, i to vrlo dobro (tri gola i tri asistencije u 25 susreta), ali u puno slabijem klubu (Rizespor) i ligi.

A kako se tek razočarao Ante Budimir (28)! Čovjek je zabio devet golova u La Ligi, igrajući za Mallorcu, više nego Griezmann (8), Morata (8), Parejo (8), Fekir (7), Inaki Williams (6), Correa (5), Joao Felix (4), Muniain (4)..., nije dobio ni pretpoziv.

Nadao se da bi mogao dobiti priliku, dobro svjestan statusa i kvalitete Andreja Kramarića i Brune Petkovića, ali nije pozvan u Dohu, pa se idućem pozivu može nadati tek na jesen, za Ligu nacija. Kad će Dalić (ili njegov nasljednik) uigravati momčad za kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu