Obavijesti

Sport

Komentari 2

U čast Hrvoju: U travnju iduće godine kreće međunarodni turnir za mlade nogometaše

U čast Hrvoju: U travnju iduće godine kreće međunarodni turnir za mlade nogometaše

Četrnaest godina je dugo razdoblje. Turnir je za mladiće do 18 godina. Vjerujem da ćemo prve godine okupiti najbolje hrvatske klubove te dovesti nekoliko i zvučna inozemna imena, rekao je Hrvojev otac Svetko

VIDEO

Na inicijativu Nogometnog saveza Zadarske županije, a pod pokroviteljstvom HNS-a pokrenuta je organizacija Međunarodnog turnira "Hrvoje Ćustić" za igrače do 18 godina, a koji bi prvo izdanje trebao imati u travnju sljedeće godine. Hrvoje Ćustić tragično je stradao prije 14 godina kada je udario glavom u betonski zid koji se nalazio uz travnjak zadarskog stadiona Stanovi. Do pogibije ostvario je 127 nastupa u HNL-u za Zadar, a 10 je puta igrao za hrvatske mlade reprezentacije do 20 i 21 godine.

- Kroz razgovor s Hrvojevim ocem Svetkom te Darkom Banićem, predsjednikom Nogometnog saveza Zadarske županije, dogovorili smo se napraviti nešto posebno u sjećanje na Hrvoja. Uvjeren sam da će turnir pod Hrvojevim imenom postati tradicionalan i međunarodno prepoznat te će kao takav zauvijek čuvati uspomenu na njega. HNS će stoga dati maksimalnu podršku organizaciji turnira 'Hrvoje Ćustić', a pritom nećemo zaboraviti veliku odgovornost da kroz kontinuirano ulaganje u nogometnu infrastrukturu i dosljedno provođenje licenciranja spriječimo bilo kakve slične situacije i tragedije u budućnosti -  izjavio je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

Organizacijski odbor turnira na čelu s Darkom Banićem već je odradio nekoliko pripremnih sastanaka i vrlo brzo mogu se očekivati novi konkretni detalji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Svi znamo što Hrvoje predstavlja zadarskom i hrvatskom nogometu i drago mi je da se pokreće jedan veliki događaj njemu u čast. Na nama je da damo sve od sebe da organizacija bude na najvišoj mogućoj razini i zato želimo uključiti sve ono najbolje što Zadar ima. Želim zahvaliti Hrvojevoj obitelji, koja nam je velika podrška u ovom projektu.

Osim što je ulica u kojoj se nalazi stadion Stanovi dobila naziv "Hrvoje Ćustić", dugo godina čekalo se na nešto što će u sportskom segmentu očuvati uspomenu na njegov lik i djelo. Sada će se to napokon i dogoditi.

- Četrnaest godina je dugo razdoblje, ali za dobre stvari nikada nije kasno. Hvala gospodi Marijanu Kustiću i Darku Baniću koji su iskazali veliku želju, ali i poduzeli vrlo konkretne akcije da se turnir pokrene. Moja jedina želja je da se nikada ne zaboravi kakav je sportaš i čovjek Hrvoje bio te da njegovo ime bude trajna inspiracija mlađim naraštajima. Zato mi je drago da će turnir biti za mladiće do 18 godina i to međunarodnog karaktera. Vjerujem da ćemo prve godine okupiti najbolje hrvatske klubove te dovesti nekoliko zvučnih imena iz inozemstva i da će turnir doista biti na visokoj razini - rekao je Svetko Ćustić, Hrvojev otac.

POGLEDAJTE NOVU NAVIJAČKU PJESMU 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Drama u Draženovu domu! Hrvatska se prvi put nakon 24 godine plasirala na SP u futsalu
BRAVO!

Drama u Draženovu domu! Hrvatska se prvi put nakon 24 godine plasirala na SP u futsalu

Hrvatska futsal reprezentacija plasirala se na Svjetsko prvenstvo u Uzbekistanu! Nakon što je u prvom susretu pobijedila Poljsku 3-2, u uzvratu je u drami remizirala s Poljacima (2-2) i osigurala vizu

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra
BIO U BOLNICI

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra

Odmah nakon utakmice je Ante Budimir prevezen u Sveučilišnu bolnicu u Navarri. Testovi su pokazali da je pretrpio traumu u predjelu prsnog koša. Slomio je tri rebra, a primio je i sredstva protiv bolova, napisao je klub
Barcelona - PSG 1-4: Katalonci prosuli prednost, Araujo ispao tragičar, a Kylian Mbappé junak
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Barcelona - PSG 1-4: Katalonci prosuli prednost, Araujo ispao tragičar, a Kylian Mbappé junak

PSG je izborio polufinale Lige prvaka nakon što je slavio preokretom na Montjuicu. Barcelona je povela preko Raphinhe, ali je sve promijenio crveni karton Arauja, nakon čega je PSG zabio četiri gola za prolaz