Obavijesti

Sport

Komentari 41

U Croatiji su skidali i kvake da ih slučajno Tuđman ne bi vidio

U Croatiji su skidali i kvake da ih slučajno Tuđman ne bi vidio
1

Policajci bi u Tuđmanovo vrijeme "croatizacije" na stadionu uzimali sve Dinamove simbole. I podmetače za stražnjicu! Čak su skinuli i kvake jer su nalikovale na "d"

VIDEO

Nezamisliva paranoja vladala je maksimirskim hodnicima u Canjugino doba, krajem devedesetih. “Dinamofobija” je bila tolika da bi iz kluba reagirali čim bi se netko u medijima usudio samo napisati ili reći Dinamo umjesto Croatia.

Na ulazima u Maksimir redari i policajci uzimali su ljudima Dinamove šalove, čak i podmetače za stražnjicu s Dinamovim obilježjima. Na jednoj utakmici specijalci su čak pokušali skinuti transparent “Dinamo svetinja” jer su ga BBB-i izvjesili odmah nasuprot Tuđmanove lože.

Nevjerojatno, nerazumljivo doba u kojem je pokojni Franjo Tuđman odlučio da se njegov voljeni klub neće zvati Dinamo ni pod koju cijenu iako navijači nikad nisu prihvatili drugo ime.

Nitko osim navijača u to vrijeme se nije mogao suprotstaviti “croatizaciji” Dinama. Tad kultni Radio 101 koristio je ime Dinamo i tih godina umalo ostao bez radijske licence, a tadašnji novinar Sportskih novosti Tomislav Židak završio bi na ledu ako bi se usudio spomenuti Dinamo, čak i između redaka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Jednom prilikom u novinama je objavljen mali tekst, veličine kutije cigareta, u kojem je Židak metaforički konstatirao da su kvake na jednim vratima, u obliku malog slova “d”, jedino što je na maksimirskim hodnicima ostalo od slavnog Dinama - posvuda su bili samo simboli Croatije. 

Odmah sutradan ujutro pozvali su bravara. Promijenio je kvake...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 41
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener