Obavijesti

Sport

Komentari 7

U Engleskoj skandal odmah na početku: Sheffield je zabio čisti gol, tehnologija ga nije vidjela

U Engleskoj skandal odmah na početku: Sheffield je zabio čisti gol, tehnologija ga nije vidjela
2

Svih sedam kamera koje pokrivaju gol-crtu pokrili su vratar, nogometaš i vratnice, poručili su iz Hawk-Eyea dodavši kako je sustav testiran prije utakmice i normalno je radio.

VIDEO

Prvu utakmicu engleskog nogometnog prvenstva nakon 100 dana pauze zbog pandemije korona virusa, Aston Villa - Sheffield United, koja je završila bez golova, obilježio je veliki sudački previd i pogreška "hawk-eyea".

Naime, gosti su u 42. minuti postigli regularni pogodak koji sudac Michael Oliver nije priznao. Vratar domaće momčadi Orjan Nyland s loptom u rukama je ušao u gol nakon jednog ubačaja. Gosti su počeli slaviti, no Oliver je pokazao da se igra nastavi jer uređaj na gol-liniji nije registrirao prelazak lopte preko crte premda se na TV-u jasno vidjelo da je cijela lopta završila u golu Aston Ville.

Tvrtka Hawk-Eye se nakon utakmice ispričala gostima zbog tehničkog propusta 

- Sudac nije primio signal da je lopta ušla u gol jer se dogodilo nešto što se nikad ranije nije dogodilo, što nismo vidjeli na više od 9000 utakmica. Svih sedam kamera koje pokrivaju gol-crtu pokrili su vratar, nogometaš i vratnice - poručili su iz Hawk-Eyea dodavši kako je sustav testiran prije utakmice i normalno je radio.

- Ispričavamo se Premier ligi i oštećenom klubu - objavio je Hawk-Eye.

Elitni razred 'otočkog' nogometa nastavljen je zaostalom utakmicom 28. kola između Aston Ville i Sheffield Uniteda, a prije početka susreta igrači oba sastava i sudac Michael Oliver kleknuli su u znak potpore pokretu "Black Lives Matter" i svjetskim prosvjedima protiv rasizma.

Domaći igrači su se zagrijavali u majicama koje su na leđima imale poruku "Životi crnaca su važni", a tijekom susreta na stadionu je razvijena ista poruka.

Premier League - Aston Villa v Sheffield United

Prije početka utakmice održana je i minuta šutnje u znak sjećanje na sve žrtve korona virusa.

Utakmica na kišnom Villa Parku bila je i prva u povijesti Premier lige odigrana bez navijača, uz stroge zdravstvene protokole. Samo 300 ljudi bilo je dopušteno na stadionu koji je podijeljen u tri različite sigurnosne zone kako bi se pokušalo ograničiti moguće širenje koronavirusa, koji je u Velikoj Britaniji odnio blizu 42.000 života.

Na početku utakmice nije bilo uobičajenih scena. Momčadi su odvojeno izlazile iz svlačionica, a stisak ruke je zabranjen. (dk)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka