Obavijesti

Sport

Komentari 22

U inat romantičarima! Genijalni debeli izdajnik voli samo - sebe

U inat romantičarima! Genijalni debeli izdajnik voli samo - sebe
1

SEBIČNJAK Gonzalo Higuain najomraženija je osoba u Napulju. Smatra ga se izdajnikom zbog bijega iz Napolija u Juventus, ali u cijelom slučaju najmanje su bitni klubovi. Ovo je priča o njegovoj sebičnosti...

VIDEO

Talijani su u najsitnije detalje secirali Gonzala Higuaina već po dolasku u Napoli u ljeto 2013. Bio je to pomalo iznenađujuć transfer u kojem je Argentinac francuskih korijena morao napustiti madridski Real za koji je u 190 utakmica zabio 107 golova. 

Kažu za robusnog napadača da je tih, povučen i miran tip izvan travnjaka. Najviše uživa u druženju s najužim krugom prijatelja koji nisu involvirani u glamurozni svijet nogometa čiji je Higuain istaknuti član. Voli kartati, voli pobjeđivati i ne zna gubiti.

Naširoko ga se naziva izdajnikom, ubojicom nogometne romantike, debeljkom i tipom koji voli samo - sebe!

Argentinci mu ne opraštaju finale Mundijala u Brazilu

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

On je čovjek za kojeg se smatra kako je stao na put nogometnoj besmrtnosti čarobnjaka Lionela Messija. Poneki će ga nazvati i - gubitnikom.

Zamjeraju mu da nije igrač za velike utakmice, pa iako od 2008. uredno isporučuje na kraju sezone dvocifren broj golova, u domovini će mu zamjeriti promašaje iz finala Mundijala 2014. te finala Copa Americe 2015. i 2016. 

VIDEO

Svejedno, to ne umanjuje nogometni genij popularnog Pipite. Čovjek je prošle sezone 'prešao' najtežu ligu za napadače. Nosio je Napoli svojim golovima u borbi za Scudetto gdje su poklekli protiv Juventusa.

Postao je najbolji strijelac Serie A unutar jedne sezone uz 36 komada i srušio rekord Gunnara Nordahla star 66 godina. 

Jedino je Luis Suarez prethodne sezone zabio više golova od Gonzala u najjačim ligama Europe (40). No, po jednoj važnoj stavci Pipita 'šiša' Urugvajca - njegovih 18 golova bili su prvi golovi na utakmici, dok je kod Suareza ta brojka za osam manja. 

VIDEO

Ta je sezona bila potvrda njegovog zenita nogometne zrelosti. Zabijao je svima, svuda. Međutim, velikih trofeja na jugu Italije nije bilo, Higuain je u tri godine boravka u Napulju ugrabio tek jedan Kup i Superkup Italije. Sve ostalo pripalo je Juventusu.

Higuainov udarac svim nogometnim romanticima

Svjestan da će torinski klub i dalje nastaviti jednakim koracima, prihvaća njihovu rekordnu ponudu u ljeto 2016.

Odštetna klauzula od 90 milijuna eura postavljena od Napolijevog alfa i omege, predsjednika Aurelija De Laurentiisa, nije bila problem za 'staru damu'.

Odlučili su u Torinu isplatiti to, no na kraju je Higuainova bila zadnja.

Ostati u vrućem Napulju i uživati status nogometnog boga poput Diega Maradone ili otići na hladniji sjever i tako postati najomraženiji čovjek u gradu?

Izdati San Paolo kojeg je svojim majstorijama palio do usijanja i otići pomoći ljudima koji su dugo strahovali od njega? 

Kako je sam priznao, razmišljao je danima i noćima. A onda se pojavila fotografija kako drži Juveov dres s brojem devet i pozira ispred uzbuđenih fanova 'bianconera'.

VIDEO

Posljednji nogometni romantičari dobili su težak udarac, Higuain je nazvan izdajnikom i najnepoželjnijom osobom u Napulju. 

Nikakvih 90 milijuna eura nije moglo utješiti Napolitance. Gađenje, mržnja pa i omalovažavanje čovjeka kojem su se divili postala je svakodnevica. 

Debel, spor i nepokretan? Ovo je bio njegov odgovor

Njegova sebičnost, odnosno snažne osobne ambicije, nisu naišle na razumijevanje. Po potpisu za Juve, pojavile su se i fotografije u kojima je vidljiva njegova muka s kilogramima.

Ionako bucmasti Gonzalo, nabacio je još koju kilu razmišljajući o nastavku karijere na godišnjem odmoru, pa su u Napulju slatko smijali.

Sve do 29. listopada prošle godine. Bio je to prvi susret Higuaina i Napolija, za Argentinca u olakšavajućim okolnostima, budući da se igralo na Juventus Areni. 

U izjednačenoj utakmici Juve je vodio preko Bonuccija od 50. minute da bi Callejón četiri minute poslije vratio goste u igru.

'Partenopei' su počeli prijetiti u nadi da mogu do iznenađenja, a onda se u 71. minuti ukazao - Gonzalo Higuain. I poslao svima odgovor na omalovažavanja.

Uvalio je iz daljine loptu u mrežu Pepea Reine i mirno stao poslije gola. Bez proslave, bez prkosa bivšim suigračima. On je svoje odradio, dao je gol i donio bodove u derbiju klubu protiv kojeg se silno borio samo nekoliko mjeseci ranije.

Tjedan iz pakla zaokružio četvrtim golom 'svojima'

Nastavio je trpati i ostale protivnike, priče o debljini i sporosti postale su gotovo smiješne jer on je ponajbolji napadač svijeta.

Jučer je završio i njegov mentalno najteži tjedan karijere. U tri je dana morao dvaput igrati na San Paolu protiv Napolija.

Njegov Juve nije smio izgubiti u nedjelju u Serie A kako im se borba za prvo mjesto ne bi zakomplicirala i u toj je utakmici Pipita bio odsječen i usamljen. 

Primao je očekivane batine dojučerašnjih suigrača, mirno i stoički. Svaki kontakt s loptom, logično, naišao je na gromoglasne zvižduke prepunog San Paola. 'Zebre' su se nekako izvukle uz 1-1 gdje su domaći bili bolji.

Tri dana poslije, igrala se važna utakmica polufinala kupa. U prvoj je Juve pobijedio 3-1 u Torinu, Higuain je dao gol za 2-1, svoj drugi Napoliju.

Već poslije pola sata igre na San Paolu, dodao je i treći bivšem klubu.

Napoli je napadao, igrao, prijetio... Pa zasluženo izjednačio preko kapetana Mareka Hamšika u 53. minuti. Šest minuta kasnije, evo Gonzala opet.

Preciznom egzekucijom čini muk u Napulju i pogađa za 1-2, odnosno, dovodi 'svoj' Napoli na rub ispadanja. 

Uz to, uperio je prstom na svog bivšeg predsjednika koji ga je često vrijeđao od odlaska u Juve. 

- Ti si kriv, Aurelio - poručio mu je Argentinac.

Iako su Napolitanci ozbiljno zaprijetili preokretom, Higuain je taj koji putuje na finale kupa u Rim gdje njegov Juve čeka Lazio.

Ja volim samo sebe, svog jedinog sebe...

Izbacio ih je debeli izdajnik s tri komada u 180 minuta. S četiri gola u četiri utakmice protiv bivšeg kluba istovremeno je potvrdio nogometnu klasu i lidersku crtu, odnosno, opravdao dobar dio novca uložen u njega.

Proslave, ponovno, nisu bile dio repertoara. Taj mirni 'bomberman' odradio je ono za što je plaćen. Emocije, dakako, postoje. Ali, u toj priči sekundarni su i Napoli i Juventus.

Važan je samo on, golgeter svjetske klase, koji je u Torino stigao napuniti svoju vitrinu trofejima.

Psihomodo Pop je to davno opjevao - ja volim samo sebe, svog jedinog sebe...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu
E, ova slika otišla je u svijet: Pokazao stražnjicu usred prijenosa relija u Hrvatskoj!
ULJEZ NA UTRCI

E, ova slika otišla je u svijet: Pokazao stražnjicu usred prijenosa relija u Hrvatskoj!

Dok je Andreas Mikkelsen 'pičio' hrvatskim cestama, jedan navijač je pokazao stražnjicu u kameru. Neke je nasmijao, nekima je to bilo degutantno, ali kako god, on se uspio pojaviti u domovima diljem svijeta