Obavijesti

Sport

Komentari 24

Istra je ogorčena na suđenje: Zaustavite teror prema klubu

Istra je ogorčena na suđenje: Zaustavite teror prema klubu
1

Ovu zadnju utakmicu u Zadru da i ne spominjemo jer ono što se događalo na Stanovima prevršilo je svaku mjeru. To je lakrdija nogometa, pišu u upravi Istre 1961

VIDEO

Momčad Istre 1961 izgubila je od Zadra 2-0 u nedjeljnoj utakmici 24. kola MAXtv Prve lige na Stanovima koju je obilježila neshvatljiva sudačka pogreška. Vítor Bastos u 14. minuti bio je u duelu sa Želimirom Terkešom koji je pao u šesnaestercu gostiju, a sudac Tihomir Pejin dosudio je penal i dao crveni karton igraču koji nije bio ni blizu incidenta, Šimi Gregovu.

Kako je Ivan Krstanović zabio iz penala, a Istra do kraja utakmice ostala s (krivim) igračem manje, nedvojbeno je da je taj trenutak usmjerio utakmicu prema pobjedi Zadra. Upravni odbor pulskog prvoligaša na suđenje osječkog suca reagirao je priopćenjem kojeg su poslali Odboru za hitnost, Izvršnom odboru i komisiji sudaca Hrvatskog nogometnog saveza. Prenosimo ga u cijelosti.

Poštovani,

obraćamo Vam se sa zahtjevom da zaustavite teror koji se vrši prema našem klubu. Nogometni klub Istra 1961 je stabilan klub koji je prvi u hrvatskom nogometu otvorio vrata stranim ulagačima, prvi proveo stvarnu privatizaciju u hrvatskom nogometu, te koji je i sada zanimljiv mogućim novim investitorima. Izgleda kao da sve to nekome ne odgovara ili pak možda ne odgovara "geografski položaj našeg kluba", ali uvjereni smo da se neke stvari  ne događaju slučajno.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U mnogim slučajevima nismo htjeli reagirati jer smo smatrali da su sudačke pogreške sastavni dio nogometa i da u njima nema namjere, ali izgleda da smo bili u zabludi. Najbolji pokazatelj tome je da je naš klub u prošloj sezoni bio, uz Hrvatski Dragovoljac, najoštećeniji, a u ovoj smo sezoni već sada, dvanaest kola prije kraja prvenstva, preuzeli primat po tom pitanju.

Sramotno je kako se na nekim utakmicama sudi našem klubu, a ako se slučajno ustanovi da sporne situacije nisu bile na štetu našeg kluba ili su u domeni "slobodne sudačke procjene" s veseljem se o kompletnom suđenju na takvoj utakmici više i ne razgovara i raspravlja, a kriterij koji je bio usmjeren isključivo protiv našeg kluba se ubrzo zaboravlja. Najbolji pokazatelj je i broj dosuđenih kaznenih udaraca u ovoj sezoni u našu korist odnosno protiv nas, uz omjer 1:7, naravno protiv našeg kluba.

Ovu zadnju utakmicu u Zadru da i ne spominjemo jer ono što se događalo na Stanovima prevršilo je svaku mjeru. To je lakrdija nogometa, od kaznenog udarca do usmjerenog kartoniranja, kao što je neprihvatljiv i komentar stručnih ljudi na javnoj televiziji kada tvrde „kako je situacija kod najstrože kazne delikatna te kako se ne može dobro vidjeli da li ima elemenata za kazneni udarac ili ne“. Riječ je o sramotnoj i neprihvatljivoj tezi za naš klub!

Mogli bi sada otvarati još neke polemike kao što je  ujednačeno pridržavanje kriterija kod licenciranja klubova ili pomoć HNS-a prema klubovima I HNL, ali to su teme o kojima ćemo razgovarati nekom drugom prilikom.

Stoga, očekujemo da reagirate promtno, da se odgovorni sankcioniraju i da naprosto zaštitite naš klub od ovakvih nepravdi u daljnjem dijelu prvenstva. Neka mjerilo za ispadanje iz lige bude samo sportski kriterij i korektna provedba licenciranja. Mi vjerujemo da će naš klub oba kriterija ispuniti te i dalje biti član Prve Hrvatske nogometne lige.

S poštovanjem,
Upravni odbor NK Istre 1961

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...
PIŠU ŠPANJOLSKI MEDIJI

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...

Kroos i Modrić su ove sezone bili samo jednom starteri, protiv Atletica u prvenstvu, kada je Real izgubio. Njemački veznjak obično počinje, pogotovo u najvažnijim utakmicama, dok Modrić čeka šansu s klupe
Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi