Obavijesti

Sport

Komentari 502

Cilj ostvaren: Soudani i Antolić zabili, Dinamo nije primio gol

Cilj ostvaren: Soudani i Antolić zabili, Dinamo nije primio gol
18

Zoran Mamić htio je doći do pobjede bez primljenog gola. Protiv Žalgirisa je u prvoj utakmici drugog pretkola Lige prvaka bilo 2-0. Uzvrat se igra za tjedan dana u Litvi

VIDEO

Nakon poraza od Rijeke u Superkupu, Dinamo je u drugoj utakmici nove sezone ostvario prvu pobjedu. S 2-0 protiv Žalgirisa u drugom pretkolu Lige prvaka , igrači Zorana Mamića stvorili su pristojnu prednost uoči uzvrata.

VIDEO

Iako se očekivalo odmaranje igrača sa Svjetskog prvenstva, El Arabi Hilal Soudani i Marcelo Brozović počeli su od prve minute, a prvi od njih bio je najzapaženiji na terenu.

Soudani malo jeo, malo zabijao

Osim po vrhunskim potezima, Soudani je došao u prvi plan i zbog ramazanskog posta , pa je u kraćim pauzama na terenu uzeo poneki zalogaj banane kako bi dobio snage za svoje prodore.

Jedan takav u 58. minuti završio je golom. Po tko zna koji put, Soudani je s desnog krila probio u sredinu, dao dobru loptu za Duju Čopa , koji je zaradio ocjenu više zbog majstorske asistencije petom .

Napadač je tako vratio loptu točno u sredinu na desetak metara od gola, gdje je Soudani došao u nastavku svojeg trka i mirno pogodio lijevom za 1-0 Dinama.

Momčadska igra za 2-0

Alžirac je sudjelovao i kod drugog gola, u kojoj su četiri igrača sve napravila . Započelo je od Arijana Ademija koji je zaustavio jedan litavski prodor na desnoj strani obrane, pa izdržao dva faula i povukao kontru.

Nakon brze izmjene dodavanja s Machadom , Ademi je izbjegao još jedno uklizavanje i poslužio Soudanija . On je brzo proslijedio na desnu stranu, odakle još jednom Machado rutinski pronalazi samog Domagoja Antolića na lijevoj strani šesnaesterca. Antolić je imao vremena da se namjesti na udarac desnom nogom, pa je u 69. minuti postavio konačnih 2-0.

Ibanez i Pinto na bokovima

Mamić je u ovoj utakmici u odnosu na Superkup koristio i usluge Ibáñeza (umjesto Pivarića ) i Ive Pinta (umjesto Leke ), koji su proveli cijeli susret na protivničkoj polovici, ali njihova ubacivanja nisu dolazila do Čopa i društva.

U nastavku je ušao i Marko Pjaca i imao dobar prodor u posljednjoj minuti, kad je s lijeve strane došao do Žalgirisovih 16 metara i dobro pucao, ali Vitkauskas zadržava goste na -2 uoči uzvrata.

Dodajmo da je u modrom dresu debitirao i Franko Andrijašević , ali u 15-ak minuta nije imao zapaženiju ulogu na terenu. Za Žalgiris je dobru utakmicu na mjestu desnog beka odradio naš Andro Švrljuga , bivši igrač Rijeke, Istre i Pomorca.

2. pretkolo Lige prvaka

  • Dinamo - Žalgiris 2-0 (Soudani 58', Antolić 69')
  • Dinamo: Eduardo - Pinto, Sigali, Šimunić, Ibáñez - Ademi - Brozović, Machado (od 78. Andrijašević) - Soudani (od 73. Pjaca), Čop, Antolić (od 84. Gonçalo)
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 502
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka
Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...
ON ĆE NASLIJEDITI JAKOBUŠIĆA?

Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...

Ivan Bilić trebao bi biti predsjednik Hajduka. Bivši torcidaš glavni je kandidat, a jedan je fan napisao: 'Nadam se da će uspostaviti normalnu atmosferu bez ikakvih prgavih familija, mitomanije i da neće dopustiti da igrače postrojava itko drugi osim trenera