Obavijesti

Sport

Komentari 6

'U Monacu razgovaramo o svemu. U Bayernu je suprotno'

'U Monacu razgovaramo o svemu. U Bayernu je suprotno'

Situacija koju imam u Monacu je jako slična onoj koju sam imao u Frankfurtu. Svaki trener to želi. Svaki trener želi biti uključen u planiranje momčadi, rekao je Niko Kovač

VIDEO

Dok njegov bivši klub Bayern München prolazi kroz tešku fazu nakon ispadanja iz četvrtfinala Lige prvaka, Niko Kovač (49) u Monacu uživa. S momčadi se bori za naslov prvaka, a naravno, Francuzi su ga priupitali i za Bayern.

Pokretanje videa...

Niko Kovač u Monacu 03:25

Bavarci se već nekoliko dana provlače kroz medije nakon sukoba trenera Hansija Flicka i sportskog direktora Hasana Salihamidžića. Trener Bayerna želi veće ovlasti što se tiče transfera, a Salihamidžić smatra da je isključivo on, kao sportski direktor, zadužen za tu sportsku politiku kluba. Sve je eskaliralo prije nekoliko dana kada je Salihamidžić rekao da Jerome Boateng odlazi iz kluba na kraju sezone, a to je zasmetalo Flicku koji računa na njega. 

Ligue 1 - AS Monaco v OGC Nice

Kovač je ukratko objasnio zašto je teško biti trener u Bayernu.

- Ovdje u Monacu sportski direktor Paul Mitchell, skaut-služba i ja smo uključeni u planiranje momčadi. Razgovaramo o potencijalnim pojačanjima te o svemu ostalom. Svi znamo kako je to u Bayernu - u potpunosti suprotno. Situacija koju imam u Monacu je jako slična onoj koju sam imao u Frankfurtu. Svaki trener to želi. Svaki trener želi biti uključen u planiranje momčadi - rekao je hrvatski trener.

Eintracht Frankfurt - Bavaria Munich

On je u Bayernu proveo godinu dana i za to vrijeme osvojio Kup i prvenstvo, ali gospodski je otišao nakon krize rezultata. Neki igrači su se okrenuli protiv njega, sve je teže bilo funkcionirati pod nevjerojatnim pritiskom Uprave pa se odlučio na odlazak. Zamijenio ga je upravo Hansi Flick koji je prošle sezone s Bavarcima osvojio baš sve što se da osvojiti, ali i on bi mogao biti žrtva klupske politike koja najmanje ovlasti zapravo daje treneru.

Soccer 1st Bundesliga / FC Bayern Munich-1st Union Berlin 1-1.

Već neko vrijeme se spominje njegov odlazak, a legendarni njemački nogometaš Lothar Matthäus najavio je kako će ga zamijeniti Julian Nagelsmann na kraju sezone.

- Zbog svih njegovih uspjeha, ne mogu shvatiti da se raspravlja o Flicku - kazao je Kovač.

No to su sada Bayernove brige, a Nikin cilj je ostvariti što bolji plasman s Monacom ove sezone. Šest kola prije kraja klub zaostaju svega četiri boda za prvoplasiranim Lilleom. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani