Sport

Komentari 14

'U Realu talenti propadaju. Pa juniori nose torbice od 500 €'

'U Realu talenti propadaju. Pa juniori nose torbice od 500 €'

Mislim da nije dobro kada mladi igrači zarađuju toliko novca jer lako mogu skrenuti pažnju s onog što je doista važno u njihovoj karijeri, kazao je Philipp Lienhart, bivši igrač Real Madrida

Jako puno talentiranih igrača prodefiliralo je Real Madridom, no samo rijetki su uspjeli. Neki nisu izdržali veliki pritisak, a neke je i u tim ranim godinama udarila slava i novac glavu zbog čega su mislili na sve drugo osim na nogomet.

Njemački nogometaš Philipp Lienhart (25) jedan je od onih koji je pohodio Realovu akademiju. Stigao je u Madrid kao veliki talent iz Rapid Beča. Igrao je prvo za juniore pa onda za Real Madrid Castillu.

- Iznenadio sam se kad sam vidio igrače U-17 momčadi Reala kako hodaju uokolo s neseserima od 500 eura. Mislim da nije dobro kada mladi igrači zarađuju toliko novca jer lako mogu skrenuti pažnju s onog što je doista važno u njihovoj karijeri. Na taj način mnogi talenti propadnu - kazao je Lienhart.

Soccer 1st Bundesliga / FC Bayern Munich-SC Freiburg 2-1.

I vrlo vjerojatno otkrio razlog zašto je Real klub koji se ne može osloniti na vlastiti pogon kao Barcelona. U današnjoj momčadi Reala tek je nekolicina igrača ponikla u njihovoj školi i zbog toga klub mora trošiti basnoslovne iznose kako bi privukao zvijezde. 

Lienhart je za prvu momčad skupio tek jedan nastup pa je prije četiri godine prešao u Freiburg za dva milijuna eura. Od tada je za njemački klub skupio 80 nastupa, a ove sezone su najveći hit Bundeslige. Drže treće mjesto na ljestvici, u leđa im gledaju Leipzig, Bayer Leverkusen, Wolfsburg, a austrijski nogometaš jedan je od najboljih igrača svog kluba.

Soccer 1st Bundesliga / FC Bayern Munich-SC Freiburg 2-1.

Danas vrijedi 14 milijuna eura, nekada ga je vodio Zinedine Zidane, a sada Christian Streicht.

- Teško je to uspoređivati, nisam baš za to. Svaki trener je drukčiji. Ako bih morao nešto reći, Streicht je emotivniji, a Zidane smireniji. Zajedničko im je da obojica poboljšavaju svoje igrače.

Na pitanje bi li se vratio u Real, iskreno kaže...

- To je jako velik korak. Morao bih više napredovati da bi to bilo moguće. Bilo bi lijepo vratiti se. Bilo je sjajno iskustvo provesti nekoliko godina u Realu i ne bih odbio novi poziv

 

Najčitaniji članci