Sport

Komentari 21

U ruskom bombardiranju ostao je bez roditelja. A Modrić mu je, bar na tren, opet vratio osmijeh

U ruskom bombardiranju ostao je bez roditelja. A Modrić mu je, bar na tren, opet vratio osmijeh

Maleni Ilija iz Mariupolja zaljubljen je u nogomet, a životni uzor mu je hrvatski kapetan Luka Modrić. Kada je to čuo, Darijo Srna nije ni sekunde razmišljao. Našao je neustrašivog dječaka i ispunio mu najveću želju

Nogomet je više od sporta. Toliko puta viđeno i dokazano. Povezuje ljude diljem svijeta, donosi posebnu emociju i strast i liječi najbolnije rane. 

A jedan dječak je nakon razgovora sa svojim najvećim idolom barem na trenutak zaboravio na strahote i bol koju su mu nanijele strahote rata. 

Dječak iz Ukrajine Ilija Kostuševič (6) ostao je sam. Njegovi roditelji poginuli su u ruskom bombardiranju Mariupolja. Najteža bol koju netko može doživjeti, a tek maleni dječak koji je tek na početku svog života. 

Maleni Ilija zaljubljen je u nogomet, a životni uzor mu je hrvatski kapetan Luka Modrić. Kada je to čuo, Darijo Srna nije ni sekunde razmišljao. Legendarni hrvatski reprezentativac, a danas direktor Šahtara, našao je neustrašivog dječaka i ispunio mu najveću želju. Razgovor s idolom.

A Luka je pokazao kakav je gospodin. Nazvao je Iliju i razgovarao s njim nekoliko minuta. Na dječakovom licu bilo je više nego jasno koliko mu ovo znači. Neprestano se smiješio, malo se i sramio, nesvjestan u potpunosti da priča sa svojim idolom. 

Šahtar je videozapis objavio na društvenim mrežama, a objava je u kratkom roku oduševila sve. I rastopila brojna srca. Luki sekunda, malenom Iliji trenutak za pamćenje. 

Najčitaniji članci