Obavijesti

Sport

Komentari 6

'U samoizolaciji bih si puštao Mišu Kovača i guštao u kavici'

'U samoizolaciji bih si puštao Mišu Kovača i guštao u kavici'
1

Ne žele prekinuti prvenstvo jer je ostalo još šest kola do kraja te finale. Žele prvenstvo završiti što prije pa će nam staviti utakmice svaka tri-četiri dana da sve završi regularno, a ne za zelenim stolom, kaže Luštica

VIDEO

Pandemija korona virusa već danima bijesni. Izvještaji javljaju da se situacija u Kini konačno smirila, ali Europa i ostatak svijeta tek se suočavaju s paklom tog opakog virusa. Najgore je u Italiji i Španjolskoj. Većina svjetskih nogometnih liga ne igra se, od većih država odolijevaju tek Rusija, Turska i - Australija.

- Tako je! Iako je pitanje koliko će to još biti tako - javio nam se australski Hrvat Steven Luštica (28), bivša nada Hajduka i nekadašnji igrač zaprešićkog Intera. 

Pogledajte video:

Pokretanje videa...

Steven Luštica 01:03

Luštica je nedavno napustio uzbekistanski Qizilqum i potpisao za australski Western United i ima sreću da još uvijek može igrati nogomet. Zar u Australiji nema straha od korone, morali smo priupitati.

- Kod nas se do prošlog kola igralo s publikom, a sad su odlučili da se igra bez publike. Ipak, za razliku od nekih drugih liga, mi se i dalje rukujemo, pozdravljamo, grlimo i slavimo golove zajedno. Naša zdravstvena organizacija nije to zabranila. Ipak, kad smo na treningu izbjegavamo rukovanje. Tako su nam preporučili ljudi iz kluba. Treninzi se, na svu sreću, odvijaju normalno - kaže Luštica pa dodaje:

- Strah je prisutan, naravno, čak bih rekao i panika. Nisu nam zabranili kretanje pa vidim kakva je situacija po ulicama i dućanima. Police su prazne. Ova korona mogla bi pogoditi Australiju čak i gore od onih nedavnih požara.

Kako ne bi bilo nogometa?! FM istovremeno igralo 90.000 ljudi
Kako ne bi bilo nogometa?! FM istovremeno igralo 90.000 ljudi
'Tresla me fibra 39.5! Na sreću nije korona, nego obična gripa'
'Tresla me fibra 39.5! Na sreću nije korona, nego obična gripa'

Uefa je najavila da bi se neka prvenstva u Europi mogla prekinuti zbog izvanrednih okolnosti, ali čelnici australskog nogometa još ne pomišljaju na taj scenarij.

- E, sad nas čeka pakleni ritam. Ne žele prekinuti prvenstvo jer je ostalo još samo šest kola do kraja te finale. Žele prvenstvo završiti što prije pa će nam staviti utakmice svaka tri-četiri dana da sve završi regularno, a ne za zelenim stolom.

Ipak, drago je Luštici što se vratio kući. Veznjak iz Canberre tu uživa.

- Baš sam zadovoljan u Western Unitedu, tu mi je obitelj. Gušt mi je igrati u veznoj liniji s Dariom Jertecom, super je čovjek i baš mi je drago da smo se upoznali. Može se reći da je došao u krivo vrijeme, ali što je tu je - kaže Luštica kroz smijeh.

Luštica prati situaciju i u svojoj drugoj domovini, Hrvatskoj. Steven je u rodu s bivšim nogometašem Hajduka Slavkom Lušticom. To je hrvatska loza iz Boke kotorske, poluotok Luštice, pa su se u prošlom stoljeću selili na sjever, obitelj pokojnog Slavka u Šibenik odakle je doselio Split, a ovaj drugi "krak" dospio je na otok Ugljan odakle je Slavkov prvi rođak Božidar, Stevenov djed, odselio trbuhom za kruhom u Australiju, u Canberru, gdje mu se potom rodio sin Bernard.

- Utakmice 1. HNL ne propuštam. Imam tu hrvatske programe. Najviše pratim utakmice Hajduka jer za njih navijam i tamo sam proveo najljepše dane karijere, iz Splita nosim najljepše uspomene. Svaki odmor provedem u Hrvatskoj, uglavnom u Splitu. Ostao sam i u kontaktu s nekim igračima, imam baš puno prijatelja u Lijepoj našoj - priča Steven, ili po naški, Stipe.

'Da je Španjolcima malo paške bure, ovaj virus bi brzo nestao'
'Da je Španjolcima malo paške bure, ovaj virus bi brzo nestao'

Puno nogometaša prisilno je udaljeno od travnjaka i lopte, a na takav scenarij spreman je i Luštica.

- Preživjet ću, haha. Pustit ću se Matu Mišu Kovača, Grdovića, Zečića, Olivera ili Grašu i sve će biti lakše. Obožavam hrvatsku glazbu. Čaša vina? A, ne, više sam za kavu i Netflix - završio je Luštica kroz smijeh. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener