Sport

Komentari 12

Nisu samo Bayern i Dortmund: Superligu su odbili i RB Leipzig, Borussia (M), Porto, Zenit...

Nisu samo Bayern i Dortmund: Superligu su odbili i RB Leipzig, Borussia (M), Porto, Zenit...

Prvi čovjek Leipziga Oliver Mintzlaff jasno je dao do znanja što misli o elitnom natjecanju rekavši da se 'protive bilo kakvim planovima za uspostavljanje Superlige'

Nakon što je 12 bogatih klubova najavilo osnivanje Superlige, broj klubova koji su odlučili odbiti pozivnicu i dalje raste. Osim Bayerna i Borussije Dortmund, koje su pozvali da budu suosnivači, RB Leipzig je odbio sudjelovati u spomenutom natjecanju. Isti stav izrazila je i Borussia Mönchengladbach. 

POGLEDAJTE VIDEO: Superliga

Prema Sky Deutschlandu, Leipzig se pridružio ostalim njemačkim klubovima rekavši da u Superligi neće sudjelovati. Prvi čovjek kluba također se izjasnio što misli o stvaranju natjecanja za najbogatije klubove.

- Zagovornici smo sportskog natjecanja, a to u profesionalnom nogometu znači borba za postizanje pozicije na tablici domaće lige koja omogućava momčadi sudjelovanje u međunarodnim natjecanjima. Za nas ova promjena apsolutno ne dolazi u obzir. Protivimo se bilo kakvim planovima za uspostavljanje Superlige - rekao je izvršni direktor RB Leipziga Oliver Mintzlaff.

Pokretanje Superlige komentirao je i Nuno Pinto da Costa, predsjednik Porta. 

- Imali smo neformalne kontakte s nekim klubovima, ali nismo tome davali previše pažnje. Europska unija ne dopušta zatvorena natjecanja kao u NBA-u, na primjer. Budući da je Portugalski nogometni savez protiv toga, a kao dio Uefe, ne možemo sudjelovati ni u čemu što je protivno načelima i pravilima Europske unije i Uefe - kazao je.

Ruski Zenit odbio je sudjelovati u Superligi jer je njegov glavni sponzor Gazprom i dalje vrlo važan sponzor Lige prvaka.
Hrvatski reprezentativac i igrač Zenita Dejan Lovren na društvenim je mrežama napisao što misli o stvaranju elitnog natjecanja. 

"Nogomet će u bliskoj budućnosti biti na rubu propasti. Nitko ne razmišlja o široj slici, samo o financijskoj strani. Još uvijek vjerujem da možemo riješiti ovu neugodnu situaciju", napisao je. 

Zanimljivo, Florentino Perez rekao je da osnivači Superlige uopće nisu zvali ni Bayern, ni PSG, ni dortmundsku Borussiju...

Najčitaniji članci