Obavijesti

Sport

Komentari 5

U tri dana osvojio sam broncu i dobio sina, a sad čekam kaznu

U tri dana osvojio sam broncu i dobio sina, a sad čekam kaznu
1

'LUDI' DANI Matevž Skok, golman Slovenije i PPD Zagreba, u subotu je uzeo broncu na SP-u, u nedjelju se šokirao feštom na Plesu, a sin Lan rodio se u ponedjeljak. Stariji sin za to mu je vrijeme sakrio medalju

VIDEO

Broncu smo osvojili u subotu, vratili se iz Francuske u nedjelju, a u ponedjeljak ujutro bio sam doma u Velenju, kad me žena iz bolnice nazvala u panici, da hitno moram doći. Čim sam poklopio, odjurio prema Celju. Vjerojatno me i neki radar snimio, tako da očekujem da ću ovih dana dobiti kaznu..., počeo je priču o svojim "ludim" danima golman PPD Zagreba i slovenske reprezentacije Matevž Skok.

U subotu čudesna, senzacionalna pobjeda protiv Hrvatske, bronca oko vrata, u nedjelju odlazak sa SP-a i slovenski doček na Plesu, u ponedjeljak rođenje sina i fešta u Ljubljani. Sve se to naguralo u tri najluđa dana u životu 30-godišnjeg Celjanina.

- Do bolnice imam 20 kilometara, jurio sam, ali kad sam došao, već je sve bilo gotovo. Sin se upravo bio rodio i prvi sam ga uzeo u ruke, čak i prije supruge. Nevjerojatan osjećaj, nisam valjda bio ni svjestan što se događa. I u svemu tome netko me pita kako će se mali zvati. Rekao sam sam: 'Pojma nemam, reći ću vam sutra, ha, ha'. Rodio se mjesec dana prije termina, ni ime još nismo stigli dogovoriti - priča Matevž.

Veselin? Ne, ne, mali će se zvati Lan...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Bilo je prijedloga da se zove Veselin, ali nije prošlo...

- E, to nikad nije bila opcija - smije se Skok.

Dječak je na kraju dobio ime Lan. I živahan je, još u trbuhu kao da je pokušavao igrati s tatom.

- Supruga je posljednjih mjesec dana bila u bolnici, čuvala trudnoću, i tamo je gledala utakmice. Kaže da bi mali 'poludio' kad bi igrala Slovenija, udarao ju je kao nikad - priča Skok.

Kad se uvjerio da je stvarno sve u redu, opet u automobil i pravac Ljubljana. Na feštu za brončane rukometaše.

- Svi su me ispitivali kako su žena i mali, a ja nisam znao gdje sam. Nakon svega toga, oko ponoći sam opet išao za Celje... Uh, ludnica je bila tih dana, nisam znao gdje mi je glava - vrti film golman Zagreba.

U cijeloj tom kaosu, zbrci emocija, nije mu previše pomogao ni stariji sin Val (4).

- Čim sam ga nazvao iz Pariza, rekao je: 'Tata, ta medalja je moja!' Dao sam mu je čim je došao kući i negdje je odnio. Gdje? Nemam pojma! Molio sam ga da mi je da barem za proslavu u Ljubljani, ali nije želio. Medalja je njegova i gotovo. I tako sam na fešti bio jedini igrač koji nije imao medalju oko vrata - smije se Skok.

Sine, vrati tati medalju

Nije ga sin naljutio, važnije mu je da on zna da je medalja tu. Dugo ćemo pamtiti način na koji smo je izgubili, a Slovenci još duže pamtiti kako su je osvojili.

- San svakog sportaša je osvajati ovakve medalje. Iskreno, u početku ni sami nismo pretjerano vjerovali da je to moguće, došli smo s novim igračima, novim sustavom igre... Nitko nije očekivao medalju na ovom SP-u, ali na kraju je slavila cijela nacija. Ma cijeli turnir u Francuskoj igrali smo jako dobro, zaslužili smo nagradu za sve što smo odigrali - uvjeren je Skok.

Medalja je iznenadila i čelnike saveza.

- I mi smo pitali zašto ne slijećemo u Ljubljanu, ali rekli su nam samo da su karte već kupljene. Iz Zagreba smo letjeli u Francusku, a to što su ljudi iz saveza odmah uzeli i povratne karte istom rutom jasno govori da nisu očekivali da ćemo zaslužiti doček, ha, ha. A na kraju su nas čekali i u Zagrebu, i na granici, i u Ljubljani... Ma ludilo totalno - kaže Matevž.

I sve to nakon osam golova minusa u 41. minuti utakmice za broncu.

Serbia vs Slovenia

- Baš u tom trenutku ja sam izašao iz igre – sa smiješkom se sjetio Skok i nastavio:

- Bili smo u rasulu, već sam se pomirio s porazom, nisam nikako mogao razumijeti odakle hrvatskim igračima toliko snage nakon polufinala... Takva utakmica večer prije, u kojoj su bili jako dobri, a protiv nas još bolji! Nismo znali gdje smo... A onda je došao trenutak u kojem smo shvatili da Hrvatska popušta, da ipak možemo. I krenulo je, nama je ulazilo sve, išli smo 'mic po mic' i smanjivali razliku. Nevjerojatno, ali prvi put smo poveli u zadnjoj minuti, golom za pobjedu.

Vuja nas je gledao i samo šutio

Od Veselina Vujovića došla je priča da se igračima u poluvremenu "sjetio obitelji i predaka", da je galamio, ali Skok tu priča demantira...

- Ne, nikakve galame nije bilo. Baš suprotno, ušao je u svlačionicu i šutio nekoliko minuta. Meni se činilo deset minuta... Sjedio je na stolu i gledao nas. A mi smo gledali u pod. U jednom je trenutku samo rekao: 'Što je, momci, usrali ste se? Mislili ste da oni neće moći hodati? I upali u bunar... Ajmo izaći na teren i barem ovo smanjiti, da ne izgleda tako ružno'. I to je bilo to. Bio je potpuno miran, vjerojatno  u šoku, nije ni on očekivao takav razvoj utakmice - prepričao je Skok i dodao:

- Ono što se dogodilo u zadnjih 19 minuta je stvarno svjetsko čudo. Utakmica kakvu odigraš jedanput u životu. I Hrvatska je zaslužila medalju, ali netko je morao izgubiti. Osobno sam najmanje od svih protivnika želio igrati s Hrvatskom.

Između ostaloga, i zato što je morao igrati protiv prijatelja.

- Moram priznati da me iznenadio potez Zlatka Horvata. Nakon utakmice je došao u našu svlačionicu i rekao: 'Dečki, čestitam!' Nisam siguran da bi puno igrača takvo nešto napravilo u onakvom trenutku. Čestitali su i ostali, i Stipe, i Kontrec, i Stivi... Svaka im čast svima - oduševljen je Skok, koji je u PPD Zagrebu od ljetos, ali tu se osjeća kao doma.

Lino je opasan, ali dobit ćemo mi to

- Od prvog dana mi je ovdje odlično. Momci su me odmah sjajno prihvatili, odmah sam imao osjećaj kao da se svi poznajemo deset godina. Živimo jedan za drugoga na terenu, a izvan njega smo stvarno svi prijatelji. Zagreb je odličan grad, ima sve mogućnosti, a na dva sata je od Velenja.

Obožava kuhati, tako se najbolje opušta, za utakmice se priprema sa slušalicama na ušima, da nikoga ne čuje i ne vidi, samo nekakvu pomalo "divlju" glazbu, a suigrači ga obožavaju. Zajedno će večeras od 17.45 sati nastaviti klupsku sezonu. S druge strane u Skoplju će biti Lino Červar i njegov Metalurg.

- Očekujem pobjedu, ništa drugo. Jednostavno, moramo pobijediti svakog sljedećeg protivnika, u takvoj smo situaciji da nemamo više pravo na pogreške. Lino će sigurno složiti taktiku koja će nam napraviti problem, sasvim sigurno to neće biti lagana utakmica, bit će i puna dvorana... Ali ja svejedno vjerujem da ćemo dobiti - zaključio je Skok.

Život mu se prilično promijenio u samo 72 sata, ali sad je vrijeme za povratak u stvarnost. Nakon Metalurga, već u srijedu slijedi Vardar, pa Celje i Meškov u gostima...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener